latinica  ћирилица
15/08/2017 |  15:56 ⇒ 17:03 | Аутор: РТРС

Саобраћајни колапс у Бијељини (ВИДЕО)

Град Бијељина поново је ових дана у саобраћајном колапсу.
Појачан саобраћај - Фото: РТРС
Појачан саобраћајФото: РТРС

У граду у коме је регистровано више од 40.000 возила фреквенција саобраћаја је повећана због доласка туриста и грађана на привременом раду у иностранству.

Истовремено би требало да почне и изградња канализације у јужном дијелу града гдје ће за саобраћај бити затворене важне улице које се користе и као магистрални пут.

Велике саобраћајне гужве које су за Бијељину карактеристичне сваког љета ових дана ће бити повећане због изградње канализације.

Из градске управе је најављено да ће од средине августа до средине октобра због изградње канализације саобраћај бити обустављен у улицама Српске војске и 27. марта, као и повезаним улица, те у Улици Милоша Обилића, Солунској, Сарајевској и Цара Уроша.

- Извођачи су обавезни да сигнализацију прилагоде рјешењима која су добили од нас и од Министарства саобраћаја, значи прије почетка извођења радова, каже Томица Стојановић, начелник одјељења за стамбено-комуналне послове града Бијељина.

Иако су многи знакови оштећени, у градској управи кажу да се на саобраћајној сигнализацији стално ради.

Овога љета закаснило је уобичајено годишње исцртавање хоризонталне сигнализације због жалби на избор извођача.

Поступак је окончан па се почетак радова, за које је издвојено 70.000 марака, очекује ових дана.

Грађани Бијељине и путници који долазе у Бијељину, међутим, нису задовољни саобраћајном сигнализацијом.

Радови на канализацији блокираће и улаз у Болницу и Дом здравља, а за приступ овим установама користиће се други улаз, такође у Улици Српске војске, у близини раскрснице са Улицом Николе Спасојевића.