latinica  ћирилица
24/08/2017 |  12:44 | Аутор: РТРС

Мектић: Цивилну заштиту спустити до нивоа мјесне заједнице

Министар безбједности у Савјету министара Драган Мектић рекао је данас да би била "највећа глупост правити централизовани јединствени систем цивилне заштите" зато што цивилну заштиту треба спуштати до нивоа мјесне заједнице.
Драган Мектић - Фото: РТРС
Драган МектићФото: РТРС

Он је демантовао тврдњу директора Републичке управе Цивилне заштите Милета Међеда да заговара јединствен систем цивилне заштите у БиХ

"Не пада на памет некоме овдје да говори о јединствену систему, јер он може само да функционише на децентрализован начин. Да смо богатији и да имамо компетентније људе развијали бисмо организационе јединице цивилне заштите у систему ватрогаства на нивоу мјесних заједница", рекао је Мектић новинарима у Сарајеву.

Упитао је и зашто најопремљенија ватрогасна једница из Сарајева не би могла да оде да помогне да гаси пожар у Билећи и нагласио да се пожари користе у политичке сврхе.

Мектић је изјавио јуче у Сарајеву да је потребно да у "БиХ буде успостављен јединствени систем заштите и спашавања од природних катастрофа и елементарних непогода", након чега је Међед реаговао да том изјавом Мектић крши уставе БиХ, Републике Српске и Федерације БиХ, те да није довољно упућен у проблематику.

Извор: СРНА