latinica  ћирилица
24/08/2017 |  12:50 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Национални парк "Сутјеска"-топ дестинација страних туриста (ВИДЕО)

Национални парк „Сутјеска“ највећи је и најстарији у БиХ и један од најзначајних на листи свјетске природне и културно-историјске баштине. Љепоте овог парка све више препознају бројни туристи из цијелог свијета, а све чешће су и у понуди топ свјетских дестинација.
Прашума Перућица (Фото: raftingstaridud.com) -
Прашума Перућица (Фото: raftingstaridud.com)

Бициклизам, пјешачење, алпинизам, упознавање са предјелима у којима је нетакнута природа. Једно од таквих мјеста је најстарија и најочуванија прашума у Европи, Перућица. Неизбјежно је и планинарење на Зеленгори коју су љубитељи назвали „краљицом планина“.

Маглић-највиша планина у БиХ, али и један од највиших базена у Европи неке су од посебности које добијају највише оцјене, што је и утицало да буде сврстан међу 25 топ свјетских дестинација.

"Туристи долазе из цијелог свијета. Имамо повећање посјета за 18 посто у односу на прошлу годину, а имамо још најава о посјетма до краја октобра до када трају наши догађаји", рекао је Дејан Павловић, директор Националног парка „Сутјеска“.

 У парку најављују скори завршетак луксузних вила, што ће повећати смјештајне капацитете за 40 мјеста. Истичу да посебну пажњу усмјеравају и према номинацији, којом би требало да прашума Перућица буде уписана на Унескову листу свјетске баштине.