latinica  ћирилица
24/08/2017 |  14:03 | Аутор: РТРС

Мићић: Aутомобил јесте скуп, могућ раскид уговора о куповини

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић најавио је могућност раскидања уговора о куповини новог службеног аутомобила јер је сагласан с тим да је скуп.
Мићо Мићић - Фото: РТРС
Мићо МићићФото: РТРС

"Потпуно подржавам људе из `Рестарта` који протестују и разумијем шта траже. Неопходно је да Влада Српске сачини правила кориштења аутомобила - ко да их користи и начин кориштења. Аутомобил `ауди` који смо имали стар је 11 година, а прешао је 500.000 километара", навео је Мићић на редовној мјесечној конференцији за новинаре.

Он је рекао да је тачно да је спроведена јавна набавка за један аутомобил, од неколико неопходних кабинету градоначелника.

"Покушаћу да раскинем уговор иако ми, практично, сада користимо аутомобил теренац који је власништво Ватрогасне службе. Немамо други ауто, а неопходан нам је, не само један нови, него и четири-пет мањих", рекао је Мићић.

Он је рекао да Бијељина има стабилан буџет, да су сви корисници на вријеме добили плате и да не постоји ниједан проблем што се тиче његовог функционисања.

Мићић је изјавио да је настављена реализација великих пројеката - изградња канализације, гасовода који би могао бити у функцији за два-три мјесеца, као и низ других пројеката.

"Настављамо и изградњу зграде Центра за социјални рад, а ових дана смо од Министарства финансија Српске добили и уговор који треба да потпишемо у вези са узимањем кредита Свјетске банке из пројекта обнове од поплава у којима је Центар био оштећен", рекао је Мићић.

Он је навео да је у посљедњих неколико година велики проблем за град представљала основна школа у Рачанској улици, али да је пронађено рјешење.

"Ученици ће у првом полугодишту нове школске године наставу похађати у бијељинском Дому ученика. Припремићемо тамо пет учионица, а родитељи су сагласни са тим. Истовремено ћемо, према одлуци Владе Српске, до краја грађевинске сезоне заједно завршити нову школу на Лединцима у Рачанској улици", рекао је Мићић и изразио очекивање да ће школа у функцији бити најкасније до прољећа сљедеће године.

Извор: Срна