latinica  ћирилица
24/08/2017 |  14:05 ⇒ 17:09 | Аутор: РТРС

Радојичић: Утврдити одговорност због повреда бебе у вртићу

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је потребно утврдити околности под којима је једногодишња дјевојчица изуједана у вртићу, након чега је завршила у болници, те да ли постоји одговорност и других лица, осим починилаца.
Игор Радојичић - Фото: Facebook
Игор РадојичићФото: Facebook

Радојичић је новинарима у Бањалуци рекао да га је о догађају јуче обавијестила директор Центра за предшколско васпитање и образовање Јелена Куртиновић, од које је тражио да се утврде комплетне околности догађаја, те да се прати и утврди здравствено стање дјетета.

Из Министарства унутрашњих послова Републике Српске данас је саопштено да је бањалучка полиција испитала више особа након пријаве да је једно дијете задобило повреде у вртићу у Бањалуци, те хоспитализовано у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

О сазнањима током истраге упознат је и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

"Тужилац је наредио да се одређене особе испитају у својству осумњичених о околностима извршења кривичних дјела непружање помоћи и несавјестан рад у служби, те да се након утврђивања свих релевантних чињеница, те документовања предмета, достави извјештај", наведено је у саопштењу.

Медији су јуче објавили да је једногодишња дјевојчица изуједана у бањалучком вртићу "Тијана", по леђима и ушној ресици.

Извор: Срна