latinica  ћирилица
24/08/2017 |  20:56 ⇒ 21:35 | Аутор: РТРС

АТП челенџер Бањалука од 11. до 17. септембра (ВИДЕО)

Бањалука, односно тениски клуб "Младост" и ове године биће домаћин и организатор АТП челенџера Бањалука 2017. Организатори кажу да је све спремно за почетак турнира.
Бањалука Челенџер 2017- конференција за медије - Фото: РТРС
Бањалука Челенџер 2017- конференција за медијеФото: РТРС

АТП челенџер Бањалука 2017. биће одржан од 11. до 17. септембра. Квалификације су на програму 9. и 10.

Шеснаести челенџер у граду на Врбасу, као и претходних година, окупиће респектабилан играчки кадар. Сада су позната 22 играча у главном жријебу, четири ће стићи кроз квалификације, организатор даје четири вајлд карте, а АТП двије.

- Први носилац је 106. на АТП ранг листи, Марсел Сердик Штебе, који први пут долази у Бањалуку. Његова најбоља позиција била је 71. мјесто на АТП листи. Други носиалц, на задовољство наше публике, је српски тенисер Филип Крајиновић, тренутно 111. на листи - рекла је Лана Поповић, директор турнира.

Организацију овако великих такмичења условљавају многи фактори, један од њих су и финансије. За разлику од претходних турнира, ове године смањен је наградни фонд.

- Наградни фонд је смањен за 43.000 евра и ове године причамо о 70 АТП бодова из разлога што знамо колико је тешко организовати овакав један турнир, на свјетском нивоу - рекао је Драшко Милиновић, предсједник Организационог одбора турнира.

Према Милиновићевим ријечима организатори ће већ наредне године ићи на повећање наградног фонда. У том настојању биће потребна помоћ свих релевантних институција, које су и ове године стале уз турнир.

- Влада и Министарство породице, омладине и спорта су уврстили овај турнир у манифестације од посебног значаја. Ми смо то препознали, не само као значајно за град Бањалука, већ и за читав регион - рекао је Драган Јаћимовић, помоћник за спорт у Министарству.

Велику помоћ у организацији пружа и град Бањалука, свјесни чињенице да је овај турнир велика промоција на међународном плану и то не само спортска.

- Град Бањалука највише профитира од овог турнира. Поносни смо што смо 16. пут домаћим - рекао је Драган Бањац, начелник за образовање, здравство, омладину и спорт Града Бањалука.

Поред институција, велику помоћ организацији дали су и спонзори, Ланако и М:тел, који су уз турнир све ове године.

- Велики је значај турнира за наш град и државу. Он носи има велику вриједност и то је разлог зашто је компанија М:тел и ове године вјерни пријатељ - истакла је Милица Стојаковић, портпарол М:тела.

Ово ће бити први турнир без дугогодишњег директора Милана Радаковића који је преминуо прије шсет мјесеци.
Покровитељ турнира је предсједник Републике Српске, Милорад Додик.

Медијски покровитељ је Радио- телевизија Републике Српске. Наша кућа директно ће преносити оба полуфинала и финални меч.