latinica  ћирилица
30/08/2017 |  17:24 ⇒ 19:38 | Аутор: РТРС

Главна служба за ревизију лажно оптужила Владу Српске

Поводом конференције за штампу коју је одржала СДС, Министарство финансија Републике Српске објављује сљедеће саопштење:
Министарство финансија Републике Српске - Фото: илустрација
Министарство финансија Републике СрпскеФото: илустрација

Нико нема право да спријечи министра финансија да јавно износи ставове о извјештајима које је сачинила било која институција у Републици Српској, укључујући и Главну службу за ревизиију, као што сматрамо прихватљивим да СДС коментарише рад Министарства финансија Републике Српске.

О извјештајима који на непрофесионалан и тенденциозан начин лажно представљају стање у Републици Српској Министарство финансија ће износити своје ставове, указујући на стварно стање.

Главна служба за ревизију је лажно оптужила Владу Републике Српске да је у току 2016. године створила обавезе веће од буџетом одобрених средстава у износу од 118 милиона КМ и изнијела низ других лажних оптужби.

Још једном понављамо да Влада Републике Српске није створила обавезе изнад буџетом одобрених средстава за 2016. годину.

Нико нема право, па ни главни ревизор, да позивајући се на независност, лажно оптужује буџетске кориснике којих је 119 и да их оптужује да скривају стварно стање од јавности.

Министарство финансија предузеће све кораке да од ових оптужби заштити све запослене који су били задужени за сачињавање финансијских извјештаја и контролу Буџета Републике Српске за 2016. годину, наводи се у саопштењу.