latinica  ћирилица
01/09/2017 |  17:50 ⇒ 17:50 | Аутор: РТРС

Требиње: Формирати интервентну јединицу за ванредне ситуације

Град Требиње тражиће од Ватрогасног савеза Републике Српске да формира интервентну јединицу која би била на располагању свим локалним заједницама у случају ванредне ситуације.
Ватрогасци - Фото: РТРС
ВатрогасциФото: РТРС

"Биће тражено и мишљење еколога, како би дали одређене препоруке за санирање посљедица пожара на подручју Требиња", рекао је Срни командир Ватрогасне јединице Требиње Трипо Ћук.

Ћук је присуствовао састанку Штаба за ванредне ситуације на којем је, између осталог, констатовано да је неопходно у што краћем року процијенити материјалну и нематеријалну штету која је на подручју Требиња настала у пожарима од 15. јуна.

Одлучено је да се Влади Републике Српске, Републичкој управи Цивилне заштите и Ватрогасном савезу упути захтјев за помоћ у превазилажењу катастрофалне ситуације коју су проузроковали пожари.

На састанку је закључено да је ситуација на пожариштима у Требињу под контролом и да је највећи успјех то што се, и поред свакодневне борбе против ватрене стихије, сачувало ангажовано људство и становништво.

Током љета, на подручју Требиња забиљежено је 200 пожара, од којих, како се претпоставља, само неколико није изазвано намјерно.

Извор: СРНА