latinica  ћирилица
03/09/2017 |  13:12 | Аутор: РТРС

Павић: Српски народ мора да се држи на окупу

Одобравање 5,5 милиона евра помоћи за Србе у Републици Српској и Федерацији БиХ је одличан корак Београда, јер српски народ мора да се држи на окупу зато што ће само јединствен моћи да се одбрани у свијету који иде у правцу нестабилности, рекао је Срни политиколог из Београда Александар Павић.
Александар Павић - Фото: СРНА
Александар ПавићФото: СРНА

"Увијек се мора поздравити свака иницијатива која реафирмише јединство народа и то не само у држави Србији него свуда гдје Срби живе и компактно и у већини и у мањини, а још је боље када је то праћено конкретним дјелима", рекао је Павић.

Он је истакао да не треба бринуту како ће други да реагују, зато што ће увијек бити отпора српском јединству на овом простору, док год српска држава потпуно не ојача и за друге постане ризично да се противе српском јединству које не угрожава никога другога, али се не смије више допустити да ико угрожава Србе.

"Ово је врло легитимно и свакако легитимније од подршке коју Шиптари добијају из далеке Америке или од подршке коју политичко Сарајево добија са Блиског истока из центара који подржавају и финансирају тероризам широм свијета", рекао је Павић.

Он је указао да Срби треба да поздраве и помоћ и најављено усвајање декларације о опстанку српске нације "и да траже и од себе и од оних који имају власт још више тога".

"Вријеме је такво да ћемо само јединствени моћи да се одбранимо", истакао је Павић.

Павић је указао да свијет не иде у правцу стабилности, већ нестабилности."Морамо све наше националне снаге да консолидујемо у сваком погледу", нагласио је он.

Павић је поручио да Срби треба да се држе на окупу и што се тиче економије и што се тиче заједничких вриједности.

"То једноставно треба да радимо без пардона, јер ми не наступамо офанзивно према било коме. Ово је, уствари, најбољи начин одвраћања. Два пута ће размислити наши непријатељи или супарници да ли да ударе на нас као национални корпус у цјелини или на његове дијелове, ако знају да смо сви једно и да је напад на једног напад на све, да је критика једног, критика свих", рекао је Павић.

Он је истакао да је то пут који српски народ мора да слиједи уједињен.

"У исто вријеме морамо да заједно знамо ко су нам пријатељи, а ко непријатељи, да још више развијамо односе са онима који су нам савезници или који нас никада нису нападали, а да ставимо до знања онима који би жељели да нас разбију или држе у потчињеном положају, да су та времена неповратно прошла и да се никада неће вратити", рекао је Павић.

Предсједник Србије Александар Вучић најавио је јуче да ће Србија помоћи са око пет и по милиона евра општине у Републици Српској и Федерацији БиХ у којима претежно живе Срби.

На састанка државног руководства Србије са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком и премијером Жељком Цвијановић, Вучић је рекао да је то веома важно за грађане Републике Српске и Србије.

Извор: Срна