latinica  ћирилица
05/09/2017 |  10:39 ⇒ 10:57 | Аутор: РТРС

Криминалци који су изазвали инцидент са Вучићем повезани са полицијом и мафијом

Возач "бентлија" који је у суботу ујутру пресјекао колону у којој је био предсједник Србије, у сталном је контакту с високим функционером полиције, пише "Блиц".
Бентлијем налетјели на Вучића  (Фото:seebiz.eu) -
Бентлијем налетјели на Вучића (Фото:seebiz.eu)

"Досадашња истрага је показала да је Л.Р. који је управљао аутомобилом под дејством наркотика и налетио на колону Александра Вучића, у дневном контакту са петорицом полицајаца од којих је један високо позиционирани полицијски функционер", наводи "Блиц" позивајући се извор близак истрази. Како се наводи, испитују се и остали контакти Л.Р, али и двојице његових сапутника - М.Т. и С.Д.

Истражитеље је, како се наводи, посебно забринуо податак да су један, или можда чак двојица актера инцидента, била под истрагом за најтежа кривична дјела. Истрага се водила за свирепа и вишеструка убиства.

"Вечерње новости" пишу да је за Л.Р. аустријска полиција прије два мјесеца расписала потрагу. Он се, пише тај лист, сумњичи да се у једној бечкој дискотеци сукобио са двојицом Чечена и да их је ранио.

"Блиц" наводи да је Л.Р. на црвеној Интерполовој потјерници, а истражитељи сумњају да је он имао нечију помоћ, па је тако успјевао да измакне полицији. Лист пише, позивајући се на исти извор, и да је Л.Р. "на вези" са рођаком једног од припадника "земунског клана" осуђеног за учешће у убиству премијера Зорана Ђинђића.

Како сазнају београдски медији из полиције, младићи који су изазвали инцидент били су у локалу “Нана” одакле су нагло истрчали и тренутно се истражује да ли су имали информацију да Вучић у тим тренуцима напушта вилу „Бокељку“ и да се креће према центру града. Чудно је да се одмах, након инцидента појавио и Ивица Драгутиновић бивши репрезентативац фудбалске репрезентације Србије, власник возила "Бентли". Драгутиновић је, према сазнањима медија близак пријатељ Дарка Шарића, оптуженог за шверц неколико тона дроге који је финансирацао Драгутиновићеву каријеру. Наводно су заједно држали и неке популарне београдске ноћне клубове.

Извор: Агенције