latinica  ћирилица
06/09/2017 |  13:51 ⇒ 18:53 | Аутор: РТРС

Чубриловић у Санкт Петебургу: Русија поштује међународне споразуме (ВИДЕО)

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић изјавио је данас у Санкт Петербургу да је Русија својим досљедним ставом о очувању и примјени Дејтонског споразума принципијелно показала да поштује међународне споразуме.
Недељко Чубриловић и Вјачесла Макаров - Фото: СРНА
Недељко Чубриловић и Вјачесла МакаровФото: СРНА

Чубриловић, који предводи делегацију Народне скупштине Републике Српске у посјети Санкт Петербургу, истакао је да је снажна Русија геополитички веома важна за равнотежу у свијету.

Говорећи о НАТО интеграцијама, Чубриловић је рекао да Република Српска, у оквиру БиХ настоји да њене одлуке прате политику коју води Србија, а која за сада иде у правцу војне неутралности, саопштено је из Народне скупштине Републике Српске.

Делегација Народне скупштине Српске разговарала је са предсједником Законодавне скупштине Санкт-Петербурга Вјачеславом Макаровим о јачању привредне, културне и научне сарадња између Санкт Петербурга и Републике Српске, у складу са протоколом потписаним у марту у Бањалуци.

Чубриловић у Санкт Петербургу (Фото: Срна)

Чубриловић је навео да Република Српске жели унапређење сарадње, посебно у култури, високом образовању, спорту, али и привреди, туризму и у другим областима за које се утврди да представљају заједнички интерес.

Он је захвалио за позив за посјету скупштинске делегације, коју осим њега чине потпредсједник парламента и предсједник Одбора за финансије и буџет Жељка Стојичић, предсједник Одбора за образовање, науку, културу и информисање Данијела Мрда и генерални секретар Народне скупштине Марко Аћић.

Сутра, другог дана боравка у Санкт Петербургу, делегација Народне скупштине Републике Српске имаће низ састанака са представницима најзначајнијих руских културних институција.

Извор: Срна