latinica  ћирилица
12/09/2017 |  12:51 ⇒ 19:12 | Аутор: РТРС

Стевандић: Опозиција позива на насиље и прекид рада Парламента (ВИДЕО)

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је да опозиција посредством друштвених мрежа позива људе на насиље и прекид рада парламента Српске и поручио да ће Народна скупштина да ради док постоји већина.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

"Једино терор мањине над већином води у насиље, а оно што већина одлучује то је демократија. Они који не могу да прихвате демократију имају право да траже начине борбе који подразумијевају оно што је легално и легитимно", рекао је Стевандић новинарима у Бањалуци.

Он је навео да мањина не поштује чињеницу да већина доноси одлуке, нагласивши да тамо гдје мањина доноси и намеће одлуке то је анархија и то се у Републици Српској неће десити.

Стевандић је рекао да ће Народна скупштина радити и да неће успјети план опструкције, јер ће парламент истрпити све увреде, подметања и позивања на насиље.

"Остаћемо достојанствени, али смо исто тако спремни да будемо одлучни у свом дјеловању. Овај парламент неће проћи као парламент у Македонији и Сарајеву гдје се распадају скупштинске већине и гдје ништа не функционише. Овај парламент ће остати стабилан, он ће радити и Република Српска неће бити доведена у питање", поручио је Стевандић.

Посланик НДП-а Драган Чавић сматра бесмисленим тврдње о праву већине да она доноси одлуке без обзира да ли су оне, како каже, законите или противзаконите.

"Опозиција неће дозволити да сједнице Народне скупштине Републике Српске буду мјесто на коме се потврђује повреда Устава, закона и непословничко понашање већине у парламенту Српске", рекао је Чавић новинарима у Бањалуци.

Чавић каже да "они који су насиљем над ревизором спријечили га да настави да ради свој посао и одржава ту институцију независном, онемогућили су у ненадлежном Одбору за финансије да на дневни ред дође извјештај ревизије".

Извор: Срна