latinica  ћирилица
14/09/2017 |  16:34 ⇒ 21:42 | Аутор: РТРС

"Опозицији би било паметније да смјењује своје министре у Сарајеву"

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да о смјенама функционера у скупштини не одлучује мањина, већ парламентарна већина, а што се тиче смјене министара - о томе одлучује предсједник Владе и владајућа коалиција.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

На питање Срне да прокоментарише изјаве опозиције да ће поред предсједника Народне скупштине Републике Српске Недељка Чубриловића тражити и смјену министра унутрашњих послова Драгана Лукача, Цвијановићева је поручила да би им било паметније да смјењују своје министре по Сарајеву и да сачувају и оно мало људског и политичког достојанства што им је остало, ако је уопште нешто и остало, након што се већ годинама обрачунавају са институцијама Републике Српске.

"Што се тиче тврдње опозиционара да се они ничег не боје јер грађани стоје иза њих, могу им једино поручити да нико у Републици Српској, ко се понаша у складу са законом, нема чега да се плаши. Кад мало боље отворе очи схватиће да их се грађани стиде због деструкције коју показаују у Републици Српској и штете коју њеним институцијама и грађанима наносе својим одлукама у Сарајеву", истакла је Цвијановићева.

Предсједник Владе је оцијенила да је "начин на који насрћу и вријеђају припаднике Министарства унутрашњих послова, након што се годинама обрачунавају и са другим институцијама Српске, најблаже речено, одвратан и за сваку осуду".

Извор: СРНА