latinica  ћирилица
15/09/2017 |  08:30 | Аутор: РТРС

Колапс Олимпијског центра Јахорина

Олимпијски центар "Јахорина" прошлу годину завршио је с акумулираним губитком од чак 21,1 милион КМ, што чини 44 одсто капитала овог предузећа, и више нема никакву шансу да послује, наводи се у ревизорском извјештају.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Иако није дала мишљење с резервом, ревизорска кућа "Пословни информатор ревизија" из Пала указала је на низак степен ликвидности. Краткорочне обавезе закључно с прошлом годином износиле су 13,7 милиона КМ, а вриједност текуће имовине била је 1,5 милиона КМ. Предузеће је приходовало 3,4 милиона КМ, док су расходи премашили износ од девет милиона КМ.

"Краткорочне обавезе премашиле су текућу имовину за 12,1 милион КМ. Обавезе по емитованим обвезницама изражене у износу главнице и камате износе укупно 8,6, али се за износ неплаћене главнице и камате обрачунала затезна камата у износу од 2,5 милиона КМ, па укупна доспјела обавеза по емитованим обвезницама износи 11,2 милиона КМ", стоји у ревизији.

Вршилац дужности директора ОЦ "Јахорина" Дејан Лјевнаић раније је истицао да је емисија обвезница једино рјешење с обзиром на то да им ниједна банка не би дала кредит имајући у виду ситуацију у којој се Олимпијски центар налази.

Извор: Независне новине