latinica  ћирилица
15/09/2017 |  13:34 ⇒ 16:51 | Аутор: РТРС

Здравствено стање генерала Младића све лошије

Здравствено стање генерала Ратка Младића у хашком притвору све је лошије и он видно слаби, рекао је његов син Дарко Младић и додао да је убијеђен да генерал Младић "неће преживјети" уколико не оде на болничко лијечење.
Дарко Младић -
Дарко Младић


"Главни је проблем што од децембра он слаби и то нас највише забрињава. Видљиво је да се брзо замара, отежано прича, скаче му притисак преко 200. Али, он се уопште не жали јер је такав и не жели да покаже слабост пред својом породицом", рекао је Дарко Младић за ТВ "Пинк".

Он је навео да породица сумња да је генерал у Хагу имао најмање још један пролазан мождани удар у сну у децембру и да је то узрок његових тегоба и слабљења. Дарко Младић је рекао да Хаг није дао цјелокупну здравствену документацију породици генерала Младића, што су први пут признали прије десетак дана, те да нису дали снимке главе, срца и друге.

"Говорили су да су нам дали све снимке, а сада одједном кажу да су ти снимци у Бронову и да постоји посебна процедура како би се дошло до тих снимака. Мој отац пре одласка у Хаг имао је три мождана удара, а у Хагу срчани удар", додао је он.

Дарко Младић је рекао да је породица ангажовала тим стручњака и да они имају исто мишљење да су симптоми који су накнадно развијени доказ да је генерал Младић имао пролазни мождани удар. Према његовим ријечима, вјештаци су, према документацији која им је дата без кључних снимака, констатовали да постоје пропусти у лијечењу Ратка Младића.

Адвокат Бранислав Тапушковић је оцијенио да у хашким затворски просторијама нема услова за лијечење. Подсјетио је на случај Слободана Милошевића, који је само три дана пред смрт тражио лијечење у Москви, што није допуштено.

Извор: СРНА