latinica  ћирилица
17/09/2017 |  13:10 ⇒ 17:11 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали устоличење епископу Фотију

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Његовом преосвештенству епископу зворничко-тузланском Фотију поводом устоличења у трон епископа зворничко-тузланског.
Палата Републике -
Палата Републике

"Упућујем Вам најискреније честитке поводом устоличења у трон епископа зворничко-тузланског и најбоље жеље за обављање ове узвишене и часне дужности у служби наше Цркве и вјерног православног народа", наводи се у честитки.

Додик је истакао да, обављање дужности епископа у вријеме када је потребно радити на обнови духовности, јачању слоге и јединства међу народом, носи велику одговорност која тражи изобиље снаге, знања и мудрости, саопштено је из кабинета предсједника Републике Српске.

"Увјерен сам да ћете на челу Епархије зворничко-тузланске, уз Божију помоћ и благослов, бити светионик и истински ослонац вјерном народу овог краја на путу мира, љубави и узајамног поштовања", наводи се у честитки предсједника Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је данас честитку епископу Фотију поводом устоличења на мјесто епископа зворничко-тузланског, уз жељу да настави његовање истинских вриједности хришћанства и православља.
Цвијановићева је изразила увјерење да ће епископ Фотије достојно, на радост и добробит вјерног народа, обављати ову узвишену дужност и бити снажна подршка и ослонац у духовном и сваком другом напредовању, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе с јавношћу.

"Ваше преосвештенство, у име Владе Републике Српске и у своје име, упућујем Вам најискреније честитке поводом устоличења на мјесто епископа зворничко-тузланског", наводи се у честитки.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић упутио је честитку Његовом преосвештенству Фотију поводом устоличења на трон епископа Епархије зворничко-тузланске.
"У име Народне скупштине Републике Српске и своје име упућујем Вам најискреније честитке поводом устоличења на трон епископа Епархије зворничко-тузланске", навео је Чубриловић у честитки.

Чубриловић је нагласио да је долазак епископа Фотија на чело Епархије зворничко-тузланске велики догађај за Републику Српску и вјерујући православни народ, те да је молитвено устоличење епископа чин саборности и окупљања ради јачања вјере и очувања идентитета, уз ширење љубави и мира.

"Желимо Вам успјешно пастирско вођење Епархије зворничко-тузланске, уз помоћ Божју и на корист Цркве и вјерујућег народа. Вјерујемо да ћете и у новој епархији, вјерно и с љубављу, служити нашем народу и Српској православној цркви као што сте то чинили и у Епархији далматинској", додао је Чубриловић.

Предсједник Народне скупштине изразио је увјерење да ће епископ Фотије с великом православном љубављу, уз Божју помоћ и благослов, наставити да буде истински духовни вођа нашег народа, саопштено је из Кабинета предсједника парламента Српске.

"Желимо Вам успјех на јачању духовне и моралне снаге православља и очувања традиције и идентитета српског народа", навео је Чубриловић.

Епископ зворничко-тузлански Фотије данас је свечано устоличен у Саборном храму Пресвете Богородице у Бијељини.