latinica  ћирилица
18/09/2017 |  07:54 ⇒ 07:55 | Аутор: РТРС

Клизави коловози, магла у вишим предјелима

У Републици Српској и Федерацији БиХ саобраћај се одвија по претежно мокрим и клизавим коловозима, видљивост је, усљед магле, смањена у вишим предјелима, у котлинама и дуж ријека, а на дионицама у усјецима и поред камених косина неопходан је опрез због одрона земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.
Путеви - Фото: РТРС
ПутевиФото: РТРС

Због обиљежавања историјског догађаја "Одбрана западних граница Републике Српске и БиХ од хрватске агресије" саобраћај ће бити обустављен за сва возила на дионици магистралног пута Нови Град-Костајница, насеље Туњица, општина Нови Град, данас од 9.00 до 11.00 часова.

За вријеме обуставе саобраћај ће бити преусмјерен на алтернативни путни правац, пут преко Мешиноваца.

Због санације тунела Каловита брда, на дионици магистралног пута Љубогошта- Пале, саобраћај је у тунелу потпуно обустављен и одвија се обилазницом у непосредној близини.

Због изградње канализационе мреже на дионици магистралног пута Бијељина- Главичице /улице 27. марта и Српске војске у Бијељини/ саобраћај је обустављен за сва возила. Саобраћај теретних возила одвија се искључиво обилазницом, док се путничка возила преусмјеравају на градске улице.

На регионалном путу Површнице-Лопаре због санације клизишта саобраћај теретних возила преусмјерен је на путни правац Лопаре-Прибој-Бањ Брдо.

Због изградње вијадукта "Маховљани" на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља "Маховљани" затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу "Александровац".

Још трају радови на изградњи вијадукта на дионици магистралног пута Нова Топола-Клашнице, локалитет Маховљанске петље, и од 23.00 до 5.00 часова на снази су обуставе саобраћаја до максимално 30 минута, највише четири пута током овог периода.

Режим одвијања саобраћаја измијењен је на магистралном путу Клашнице један-Прњавор, због регулисања улаза и излаза на магистрални пут возила градилишта ангажованих на изградњи ауто-пута Бањалука-Прњавор, у периоду од 7.00 до 19.00 часова.

Због деминирања терена на радилишту Клакари Доњи 12 и Клакари Доњи 13 на магистралном путу Брод-Оџак радним данима од 8.00 до 18.00 часова саобраћај ће се одвијати тако што ће 30 минута трајати обуставе, а 10 минута пропуштања.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача у мјесту Дуб на снази су повремене обустава саобраћаја од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

На регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево, и дионица Укрина-Горња Вијака, саобраћа се једном траком, наизмјенично због активираног клизишта.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На граничним прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

За међународни промет возила привремено су отворени гранични прелази Дужи-Имотица, Орахов До-Слано и Хаџин Поток-Боговоља.

Извор: СРНА