latinica  ћирилица
18/09/2017 |  12:11 ⇒ 13:12 | Аутор: РТРС

Малешевић: Бољи услови за студенте првог и другог павиљона

Министар просвјете и културе Републике Српске Дане Малешевић данас је у Бањалуци изразио наду да ће студенти првог и другог павиљона Студентског центра "Никола Тесла" већ идуће године имати приближно једнаке услове за рад и смјештај као њихове колеге у четвртом павиљону.
Малешевић у обиласку Студентског центра "Никола Тесла" - Фото: СРНА
Малешевић у обиласку Студентског центра "Никола Тесла"Фото: СРНА

Малешевић је рекао да се санациони радови у овим павиљонима одвијају у складу са средствима која су на располагању, те оцијенио да су студентима потребни бољи услови за рад.

Он је навео да би био најсрећнији да су се могла "испразнити" поменута два павиљона да би реконструкција била завршена у потпуности.

"Али, мислим да нам и овај темпо радова у приземљу омогућава да кренемо у постепено реновирање да бисмо први павиљон довели у нормално стање. Након тога бисмо прешли на павиљон два, а има посла и на трећем павиљону", рекао је Малешевић новинарима након посјете павиљону један Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци.

Када је ријеч о цијени смјештаја студената, које у овим павиљонима износе од 20 до 25 КМ мјесечно, Малешевић је навео да нема информацију да ће бити поскупљења.

Он је истакао да цијену смјештаја дефинише Управни одбор Студентског центра, те да ће о томе заузети став уколико добије њихов приједлог.

Директор Студентског центра "Никола Тесла" Зоран Бабић рекао је да Управни одбор овог центра има обавезу да закључно са 1. новембром донесе одлуку о формирању цијена смјештаја за школску 2017/2018. годину.

"То ће бити тема наредних дана. Према правилнику из 2009. године, ми смо драстично испод нивоа цијена које би студенти требало да плаћају", навео је Бабић.

Он је додао да је у првом павиљону постављена нова столарија, трајно је ријешен проблем загријавања санитарне воде, а ићи ће се на расписивање јавног позива за постављање столарије на другом павиљону, као и у одређене санационе процесе.

Извор: Срна