latinica  ћирилица
18/09/2017 |  12:38 ⇒ 21/02/2019 | 18:15 | Аутор: РТРС

Мектићев лични тренер - Припадник "Црних лабудова" и тјелохранитељ Изетбеговића! (ФОТО)

Један од најближих сарадника министра безбједности из Савјета министара БиХ и члана главног одбора СДС-а Драгана Мектића је муслимански ратни злочинац и тјелохранитељ породице Изетбеговић - Зејд Дукменић, пише портал Говори Србија.
Мектић и Дукменић у теретани, (фото: facebook.com) -
Мектић и Дукменић у теретани, (фото: facebook.com)

Скорашња изјава министра безбједности БиХ Драгана Мектића о томе да подржава ,"македонски сценарио" у Републици Српској, јер би он, како каже, донио ,"демократију и владавину права",  изазвала је, својом дрскошћу, очекивану огорченост великог дијела српске јавности.

"Ја сам за македонски сценарио у Републици Српској и не видим ништа спорно нити лоше у таквом сценарију. Разговарао сам садашњим премијером Зораном Заевим, са некадашњим лидером опозиције шта је "македонски сценарио" и сазнао да је његовим спровођењем побиједила демократија у тој земљи", рекао је Мектић о догађају који је отворио врата за дефинитивну албанизацију и натоизацију Македоније.

Овакве изјаве једног етнички српског политичара могле би да на први поглед изненаде, међутим Мектићеве изјаве су потпуно у складу са његовом подривачком улогом против Републике Српске. О тој улози пуно говори и његово најближе окружење. Тако је лични тренер и близак сарадник министра Мектића извесни Зејд Дукменић који је током рата у БиХ служио у озлоглашеној муслиманској јединици ,,Црни лабудови“, а данас је тјелохранитељ породице Изетбеговић.

"Црни лабудови" су током рата извршили бројне ратне злочине против српског и хрватског цивилног становништва. Међутим, како је ова јединица имала посебан статус у оквиру тзв. ,,Армије БиХ“ и била директно подређена Алији Изетбеговићу, готово ниједан њен припадник није одговарао за злочине услед опструкција рада правосудних органа од стране сарајевских структура. Ужасава помисао да је врло вјероватно у овим опструкцијама учествовао и Мектић лично.

Али ко је у ствари Зејд Дукменић? Рођен као Жељко Дукменић у Белишћу у Хрватској, Зејд Дукменић је бивши првак Њемачке у теквондоу. У овој земљи је каријеру започео 1978. године, а био је и првак бивше Југославије. Након рата, у раздобљу од 1996. до 2004. године, био је и селектор теквондо репрезентације БиХ, а оснивач је и теквондо академије која носи његово име. Дукменић је у овом дијелу Европе једна од најпознатијих особа које су прешле у ислам. Међутим, поред блиставе спортске каријере, Зејд Дукменић има и своју мрачну страну коју врло успјешно крије од јавности.

Наиме, током протеклог рата, као припадник ,,Црних лабудова“, Зејд Дукменић био је један од главних инструктора у кампу за обуку исламских терориста у месту Добриње у општини Високо. То су потврдили и мјештани Добриње који кажу како се обука обављала у просторијама Основне школе “Братство и јединство“ у насељу Добриње, а регрутовани су младићи бошњачке националности из овог места. Постојање кампа за обуку терориста у Добрињи разлог је што је већина Хрвата напустила ово мјесто.

Зејда Дукменића Хрвати Добриње криве за етничко чишћење. Но, Дукменићу признају да је био врло успјешан као инструктор за обуку исламских терориста. Многи од оних које је обучавао “прославили“ су се на ратиштима Авганистана, Чеченије, а камп су посетили и многи свјетски познати исламски терористи попут шеика Ахмеда Јасина, духовног вође Хамаса који је убијен у прољеће 2004. године.

Дукменић је данас тјелохранитељ Бакира Изетбеговића, а велики је поштовалац лика и дела Алије Изетбеговића, коме је такође био тјелохранитељ (што се лако може примјетити на његовом фејсбук профилу). Поставља се питање шта са таквом особом тражи српски политичар Драган Мектић? Шта министар безбједности једне земље тражи са бившим инструктором у кампу за обуку џихадиста?


Дукменић као тјелохранитељ Изетбеговића – оца и сина

Потенцијални одговори су застрашујући, али како се не би бавили спекулацијама, подсјетимо се да је прозападна грађанска НВО ,,Трећи блок“ недавно управо од министра Мектића тражила забрану уласка српских патриота на територију БиХ, о чему је наш портал недавно писао. Овај захтјев је услиједио свега неколико дана након што су у јавност процуреле информације које упозоравају на припрему обојене револуције у Републици Српској. Значи ли то да Мектић, осим што призива ,,македонски сценарио“ и активно ради на његовој реализацији, удружен са исламистичким структурама Сарајева?

 

Извор: Говори Србија