latinica  ћирилица
18/09/2017 |  15:58 ⇒ 19:08 | Аутор: РТРС

Настављена изградња примарног водоводног система "Црно врело" (ВИДЕО)

Настављена је изградња примарног водоводног система "Црно врело". Овај пројекат требало би да обезбиједи стабилно снадбијевање водом 20 хиљада мјештана рубних дијелова Бањалуке и Приједора.
Водовод Црно врело - Фото: РТРС
Водовод Црно врелоФото: РТРС

Изградњом регионалног водовода, воду ће добити девет хиљада домаћинстава бањалучке и четири хиљаде домаћинстава приједорске регије. За мјештане ових крајева то је крај више деценијским мукама у снабдијевању водом.

- Воду немамо већ дуже вријеме, а од великог је значаја да се заврши "Црно врело" - рекао је предсједник МЗ Борковићи Драган Кременовић.

Укупна вриједност пројекта је 12 и по милиона марака. Заједничке објекте финансирају град Бањалука са 60 одсто и град Приједор са 40 одсто, док ће посебне објекте финансирати свака локална заједница на својој територији.

- За сада динамика тече несметано, циљ је да се заврши до краја године - истакао је градоначелник Бањалуке Игор Радојичић.

- Град Приједор је мало у предности ,јер смо завршили и примарну и секундарну мрежу - додао је градоначелник Приједора Миленко Ђаковић.

Након проблема у финансирању ранијих година, новац за ову фазу изградње је обезбијеђен, а временски услови диктираће завршетак изградње.