latinica  ћирилица
18/09/2017 |  21:45 ⇒ 21:57 | Аутор: РТРС

Путин и Шојгу похвалили војне вјежбе "Запад-2017"(ВИДЕО)

Предсједник Русије Владимир Путин и руски министар одбране Сергеј Шојгу похвалили су данашње заједничке војне вјежбе руске и бјелоруске војске "Запад-2017", које су се одржале на полигону у Лушком региону у Лењинградској области, изјавио је командир Западних окружних војних снага генерал-пуковник Андреј Картаполов.
Војна вјежба - Фото: Screenshot/YouTube
Војна вјежбаФото: Screenshot/YouTube

 
Он је рекао да је Путин прије почетка вјежби прокоментарисао да се вјежбе чине занимљивим.

Картополов је рекао да су на вјежбама учествовали војници 25. одвојене моторизоване оружане бригаде, 138. моторизоване бригаде, као и припадници Друге таманске дивизије.

Руски генерал-пуковник изјавио је да је током вјежби представљена симулација борбе против малих група терориста која се преко границе инфилтрирала на руску територију, а затим је представљена симулација терористичких напада и саботаже, у којој је учествовало неколико група од по 500 војника.



Картополов је додао да су током вјежби кориштени системи ваздушне одбране "Панцир-С1" и "Стрела-1", као и друге врсте оружја за одбрану.

Поред система ваздушне одбране, током вјежби су кориштени тенкови "Т-90", најновија возила "Терминатор", која служе за подршку тенковима, затим бомбардери "Сухој-24" у "Сухој-34", као и хеликоптери "Ми-24", "Ми-28" и "Ка-52", преноси ТАСС.

На стратешким вјежбама "Запад-2017" учествовало је укупно 12.700 војника, 70 авиона и хеликоптера, 680 комада војне опреме на копну, укључујући 250 тенкова и 200 вишеракетних бацача и минобацача и десет бродова.

Извор: Срна