latinica  ћирилица
19/09/2017 |  11:00 ⇒ 11:02 | Аутор: РТРС

Бореновић: Меркелова потврдила опредијељеност за европски пут БиХ

Њемачки канцелар Ангела Меркел у разговору са предсједником ПДП-а Браниславом Бореновићем потврдила је опредијељеност за европски пут БиХ, те нагласила да ће подршку на том путу имати све озбиљне, разумне и одговорне стране у земљи које су спремне да креирају боље односе унутар БиХ.
Бореновић - Меркел - Фото: РТРС
Бореновић - МеркелФото: РТРС

Бореновић је током сусрета Меркеловом у Пасау "пренио увјерење да у Републици Српској и БиХ у ПДП-у имају искрене пријатеље и политичке партнере који су опредијељени да предано раде, креирају боље односе унутар БиХ и приближе Српску и БиХ Европској унији", саопштено је из ПДП-а.

Он је нагласио да ова странка његује европске вриједности и инсистира на унутрашњем договору, као кључном предуслову за смиривање тензија и пут напријед.

Састанак Меркелове и Бореновића одржан је током завршног предизборног скупа Хришћанско-демократске уније Њемачке /ЦДУ/ пред парламентарне изборе који ће бити одржани у недјељу, 24. септембра.

Учешће на овом скупу и састанак са Меркеловом резултат су дугогодишње сарадње коју ПДП има са ЦДУ, Хришћанско-социјалном унијом /ЦСУ/ и партијама десног центра из Њемачке.

У саопштењу се наводи да је овај састанак потврда да је ПДП био и остао дио велике европске породице политичких партија.

Ово је други сусрет Бореновића и Меркелове, а први се десио пред крај прошле године током конгреса Хришћанско-демократске уније у Есену.

Током боравка у Њемачкој, Бореновић је разговарао и са посланицима и овогодишњим кандидатима за савезни парламент Пасау и са осталим посланицима савезног парламента.

Састанцима су присуствовали и међународни секретар ПДП-а Саша Милановић и потпредсједник бањалучког градског одбора странке Драшко Станивуковић.

Извор: Срна