latinica  ћирилица
19/09/2017 |  14:28 | Аутор: РТРС

Брнабић: И даље на снази одлука о максималном броју запослених

Влада Србије одлучила је да и у овој години задржи одлуку о максималном броју запослених, да не би дошло до инфлације поновног запошљавања у јавном сектору, изјавила је у Врању премијер Србије Ана Брнабић.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

"Што се тиче забране запошљавања, ми тренутно немамо вишка запослених у јавној управи, већ имамо само недовољно добро распоређене људе. Имамо неке ствари где имамо мањак и где имамо вишак", рекла је Брнабићева новинарима.

Она је навела да та одлука тренутно само има контролну функцију, али да се људи запошљавају ако за то постоји потреба, јавили су београдски медији.

"Када било коме треба ново запошљавање, зато што услуге које они пружају грађанима трпе, они дају захтев комисији и у складу са њиховим потребама, образложењем, финансијском ситуацијом и буџетом за плате добијају дозволу да запошљавају", истакла је Брнабићева.

Она каже да је Влада упркос забрани запошљавања дозволила 4.000 нових радних мјеста у здравству, али само медицинских радника, прије свега медицинских сестара, техничара и доктора, али да је то условљено отпуштањем људи у администрацији.

"Тако смо дозволили и запошљавање нових 100 људи у Пореској управи, због борбе против 'сиве економије'. Тако да, забрана запошљавања апсолутно не значи да свуда не може да се запошљава, већ да морате стратешки да размишљате о томе и да добро образложите како то мислите да урадите и зашто", рекла је Брнабићева.

Она је данас у Врању отворила нови погон компаније Јумко "Балистика" који ће производити заштитну балистичку опрему, у шта је уложено пола милиона евра, као и нову линију за паковање у фабрици "Бритиш америкен тобако", у коју је инвестирано више од три милиона евра.

Извор: СРНА