latinica  ћирилица
19/09/2017 |  15:13 | Аутор: РТРС

Црнадак да достави писану информацију о спољнополитичком статусу БиХ

Министар иностраних послова у Савјету министара БиХ Игор Црнадак требало би да до краја септембра Привременој истражној комисији Дома народа Парламентарне скупштине БиХ достави писану информацију о спољнополитичком статусу БиХ и усмено је образложи на сједници Комисије.
Дом народа - Фото: РТРС
Дом народаФото: РТРС

Предсједавајући Комисије Бариша Чолак из ХДЗ-а БиХ изјавио је Срни да би се на основу те информације и Црнатковог излагања на самој сједнци требало да расправља са много више аргумената о спољнополитичком статусу БиХ.

Чолак очекује да би наредна сједница Комисије требало да буде одржана 28. септембра, за када је најављена и сједница Дома народа.

Он је напоменуо да је Комисија већ одржала двије сједнице и да су он и његов замјеник Сафет Софтић /СДА/ обавили разговор са Црнатком како би била боље припремљена наредна сједница Комисије.

Према његовим ријечима, том припремном састанку са Црнатком није присуствовао други Чолаков замјеник Небојша Радмановић из СНСД-а.

Чолак је рекао да није предвиђено да, осим Црнатка, сједници Комисије присуствује било ко други.

"Зависи од нас у Комисији да ли ћемо на тој наредној сједници завршити рад или ћемо наставити даље", нагласио је Чолак.

Уз Чолака, Софтића и Радмановића чланови Привремене истражне комисије за прибављање информација о спољнополитичком статусу БиХ су и Огњен Тадић, Фахрудин Радончић и Марио Караматић.

Прије конституисања Комисије, било је приједлога да, осим Црнатка, буду саслушани и високи представник у БиХ Валентин Инцко, специјални представник ЕУ Ларс-Гунар Вигемарк, те све важније особе које учествују у креирању међународне позиције и имиџа БиХ.

Црнадак је раније обавијестио чланове Колегијума Дома народа да је спреман да одговори на сва питања из области за коју је надлежно Министарство иностраних послова БиХ.

Извор: Срна