latinica  ћирилица
19/09/2017 |  15:17 ⇒ 15:30 | Аутор: РТРС

Састанак о измјени Стратегије за процесуирање ратних злочина

У Тужилаштву БиХ данас је одржан састанак највиших званичника ентитетских и правосудних институција БиХ о раду на предметима ратних злочина и измјенама Стратегије за рад на предметима ратних злочина.
Сарајево: Састанак највиших званичника ентитетских и правосудних институција БиХ - Фото: СРНА
Сарајево: Састанак највиших званичника ентитетских и правосудних институција БиХФото: СРНА

Састанком је предсједавала вршилац дужности главног тужиоца БиХ Гордана Тадић, а централне теме састанка односиле су се на убрзање динамике процесуирања предмета ратних злочина и брзу комуникацију између правосудних институција укључених у рад на предметима.

Разговарано је о практичним питањима у области процесуирања предмета ратних злочина, свакодневној сарадњи и комуникацији институција, како би се убрзао рад у предметима ратних злочина, као и потребним активностима у измјенама Стратегије за рад на предметима ратних злочина, наводи се у саопштењу.

Било је ријечи и о комуникацији између институција БиХ и ентитета приликом просљеђивања предмета на надлежност ентитетским тужилаштвима, као и свим осталим практичним питањима која су битна за што ефикаснији рад на предметима ратних злочина с циљем пружања подршке Радној групи за израду измјена и допуна Стратегије за рад на предметима ратних злочина.

Састанку су присуствовали и представници Мисије ОЕБС-а у БиХ.

Извор: СРНА