latinica  ћирилица
19/09/2017 |  15:39 ⇒ 16:47 | Аутор: РТРС

Лукач честитао полицији на хапшењу криминалне групе у акцији "Петрићевац"

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је да је у акцији "Петрићевац" ухапшено 28 припадника организоване криминалне групе која се бавила трговином и препродајом дроге.
Лукач, Илић, Ћулум, Спасојевић - Фото: СРНА
Лукач, Илић, Ћулум, СпасојевићФото: СРНА

Лукач је појаснио да је у акцији, која је припремана од марта, извршен 31 претрес и да је, осим дроге, пронађена и одређена количина илегалног наоружања и робе из ранијих крађа и провала које је починила ова криминална група.

"Провјерићемо да ли је ријеч о оружју које је кориштено у неким кривичниом дјелима", рекао је Лукач на конференцији за новинаре у Бањалуци и честитао Управи МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет и Полицијској управи Бањалука на акцији коју су спроводили више мјесеци и која је успјешно завршена.

Према његовим ријечима, наставља се даљи рад на обради ухапшених лица да би се видјело да ли су повезани са неким другим кривичним дјелима.

Начелник Управе МУП-а Републике Српске за организовани и тешки криминалитет Дарко Илић рекао је да је током акције одузето више килограма марихуане и одређена количина кокаина, оружја и других предмета који потичу из других кривичних дјела.

Он је истакао да је дрога била намијењена тржишту Бањалуке, Мркоњић Града, Козарске Дубице и Прњавора.

"Ријеч је о организованој групи која је имала јасан начин организације, гдје се знало ко шта од одређних чланова ради, шта му је конкретан задатак. Лица ће у току дана након обраде бити предата у надлежност Окружног јавног тужилаштва у Бањалуци, а ми ћемо наставити са прикупљањем доказа који су потребни за даље вођење кривичног поступка", појаснио је Илић.

Према његовим ријечима, од 28 ухапшених, 22 никада није процесуирано и никада нису одговарали за неко кривично дјело.

Извор: СРНА