latinica  ћирилица
20/09/2017 |  10:43 | Аутор: РТРС

Сутра форум лидера Републике Српске и Србије

У Београду ће сутра бити отворен годишњи форум лидера Републике Српске и Србије под називом "Успостављање заједничког оквира за пословање у региону југоисточне Европе", саопштено је из Представништва Републике Српске у Србији.
Дани Српске у Србији - Фото: РТРС
Дани Српске у СрбијиФото: РТРС

Форум ће се одржати у оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", а на њему ће бити разговарано о најуспјешнијим реформама у региону, могућностима за размјену искустава, најбољим праксама и иницијативама за креирање повољног пословног амбијента.

Годишњи форум у Вили Републике Српске требало би да отворе предсједник Владе Српске Жељка Цвијановић и премијер Србије Ана Брнабић.

Осим премијера Србије и Српске, најављено је учешће министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију Српске Сребренке Голић, министра финансија Републике Српске Зорана Тегелтије, министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислава Недимовића, те челника више локалних заједница из Српске и Србије.

Манифестација "Дани Српске у Србији", која је уз присуство високих званица из Српске и Србије отворена у петак, 15. септембра, биће званично затворена сутра извођењем опере "Кнез Иво од Семберије" у Српском народном позоришту у Новом Саду.

Извор: СРНА