latinica  ћирилица
20/09/2017 |  11:58 ⇒ 12:58 | Аутор: РТРС

Бањалука: "Паркић" добија нови изглед (ВИДЕО)

У Бањалуци данас започиње реконструкција пјешачке зоне у Улици Бана Милосављевића.
Бања Лука: Пјешачка зона у парку Бана Милосављевића - реконструкција - Фото: РТРС
Бања Лука: Пјешачка зона у парку Бана Милосављевића - реконструкцијаФото: РТРС

У центру Бањалуке данас су почели припремни радови на реконструкцији пјешачке зоне на потезу од Храма Христа Спаситеља према споменику бану Милосављевићу, а вриједност инвестиције је око 400.000 КМ.

Радове изводи предузеће "Козара путеви" Бањалука, а рок за њихов завршетак је 120 дана.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, који је присуствовао почетку припремних радова у Улици бана Милосављевића, рекао је да ће популарни "паркић" добити сасвим ново рухо.

Он је додао да радови обухватају постављање гранитних плоча, изградњу нове расвјете, мобилијара, оборинске канализације и инсталација, док ће дијелом бити обновљен и постојећи дрворед, саопштено је из Градске управе.

"Ниче један дио нове слике урбаног центра града. Господска улица је уназад неколико година реконструисана, а нова градска администрација наставља са уређењем пјешачке зоне у ужем центру града и прва фаза тога јесте реконструкција `паркића`", рекао је Радојичић.

Он је навео да се овај простор уређује као права пјешачка зона, која повезује Храм Христа Спаситеља са спомеником бану Милосављевићу.

Према његовим ријечима, тај простор биће и укрштање будућих пјешачких зона.

Он је појаснио да је једна пјешачка зона која иде од Господске улице према Народном позоришту Републике Српске, а која ће се радити у наредним фазама уз уређење угоститељских објеката.

"Друга зона, за коју је Регулациони план у припреми, протеже се од старе аутобуске станице преко пркинга испред `Краша` и споменика бану Милосављевићу па до будућег централног спомен-обиљежја одбрамбено-отаџбинског рата који се налази на крају те зоне", појаснио је Радојичић, додајући да је циљ да се у току зиме усвоји тај регулациони план.

Технички директор "Козара путева" Дејан Гаковић рекао је да ће се у овом предузећу потрудити да радове ураде квалитетно и у предвиђеном року.

"Покушаћемо што више убрзати радове јер је ријеч о фреквентној шеталишној зони. Посебно ћемо водити рачуна о безбједности пролазника", рекао је Гаковић.

Извор: Срна