latinica  ћирилица
20/09/2017 |  14:36 ⇒ 15:46 | Аутор: РТРС

Сарајевска полиција ухапсила плаћене убице

У сарајевском насељу Храсно крајем прошле седмице припадници Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево ухапсили су два лица, преносе данас сарајевски медији.
Оружје - Фото: илустрација
ОружјеФото: илустрација

Ухапшени су Марко Гојчевић из Бара и Дер Чаба из Суботице. Приликом саслушања у МУП-у Кантона Сарајево признали су да су дошли у Сарајево да изврше убиство, али нису открили ко је наручилац убиства нити кога су требали ликвидирати. Истражни органи сумњају да се ова двојица убица доводе у везу са криминалном групом Насера Кељмендија, те земунским кланом.

Код њих су пронађени аутоматски пиштољи са пригушивачима. Полиција сумња да би долазак у Сарајево могао имати везе са серијом експлозија које су се протеклих мјесеци дешавале у Бару.

Гојчевић је познато лице криминалног миљеа у Црној Гори. Био је осумњичен за покушај убиства криминалца Едмонда Мустафе. Био је близак Јовану Клисићу, члану криминалне скупине Баранина Армина Мушета Османагића, који је убијен у септембру 2014. године. У везу са његовим убиством доводио се мостарски таксиста Божидар Цицмил, који је пред својим кућним прагом у Мостару убијен у октобру 2015. године. Цицмилове убице до данас нису пронађене.

Дер Чаба познат је у јавности као плаћени убица. Он је 2004. године признао да је убио новосадског криминалца Бранислава Јелачића. Убиству је, према писању београдских медија, претходио сукоб око утицаја на новосадском нарко-тржишту.

Извор: Агенције