latinica  ћирилица
21/09/2017 |  09:27 ⇒ 09:30 | Аутор: РТРС

Серија А: Побједе Наполија, Јувентуса и Торина, гол Љајића

Фудбалери Наполија побиједили су на гостујућем терену у Риму Лацио са 4:1, у утакмици петог кола италијанског првенства, остварили пету узастопну побједу и преузели прво мјесто на табели. Побједу Торину у Удинама обезбиједио српски репрезентативац Адем Љајић.
Побједе Наполија, Јувентуса и Торина, гол Љајића - Фото: РТС
Побједе Наполија, Јувентуса и Торина, гол ЉајићаФото: РТС

Наполи је до пете побједе у првенству дошао послије преокрета. Лацио је повео у 30. минуту голом Стефана де Врија, а у размаку од пет минута гости су постигли три гола. Прво је изједначио Калиду Кулибали у 54. минуту, вођство је донио Хосе Каљехон голом у 56. минуту, а побједу је обезбиједио Дрис Мертенс у 59. минуту.

Коначан резултат поставио је Жоржињо у првом минуту надокнаде времена из једанаестерца.

Наполи је пети на табели са свих 15 бодова, а Лацио, који је претрпио први пораз у првенству и прекинуо низ од три побједе, заузима шесто мјесто на табели са 10 бодова.

Шампион Италије Јувентус побиједио је у Торину Фиорентину голом Марија Манџукића у 52. минуту.

То је пета побједа црно-бијелих и други су на табели са 15 бодова, али са лошијом гол разликом од Наполија. Фиорентина је 10. са шест бодова.

Торино је на гостујућем терену побиједио Удинезе са 3:2 и попео се на пето мјесто на табели.

Екипа Синише Михајловића повела је голом Андрее Белотија у деветом минуту, а вођство је удвостручио Емил Халфредсон аутоголом у 30. минуту. Гол за домаће постигао је Родриго Де Паул у 48. минуту из пенала, а побједу Торину обезбиједио је српски репрезентативац Адем Љајић у 67. минуту.

Торино је пети на табели са 11 бодова, а Удинезе је претрпио четврти пораз и заузима 16. мјесто са три бода.

Фудбалери Милана побиједили су као домаћини Спал са 2:0 и попели се на четврто мјесто на табели. "Росо-нери" су оба гола постигли из једанаестераца, Рикардо Родригес био је стријелац првог гола у 26. минуту, а Френк Кеси постигао је гол у 60. минуту.

Послије друге узастопне побједе Милан је четврти на табели са 12 бодова, а Спал је послије трећег везаног пораза 15. на табели са четири бода.

Сасуоло је на гостујућем терену побиједио Каљари голом Алесандра Матрија у 60. минуту из пенала и остварио прву побједу у првенству, док су Ђенова и Кјево одиграли неријешено 1:1.

Аталанта је на домаћем терену побиједила Кротоне са 5:1, а Верона и Сампдорија одиграли су 0:0. Рома је као гост побиједила Беневенто са 4:0.

Извор: СРНА