latinica  ћирилица
21/09/2017 |  10:59 ⇒ 14:35 | Аутор: РТРС

Кошарац: СДС зауставио средства за изградњу ауто-пута Бањалука - Добој

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је да су посланици СДС-а у овом дому, гласањем за одгађање изјашњавања о ратификацији Уговора са Европском инвестиционом банком о финансирању изградње ауто-пута Бањалука - Добој, по ко за који пут дјеловали на штету Републике Српске и њене политичке и економске стабилности.
Сташа Кошарац - Фото: РТРС
Сташа КошарацФото: РТРС

"Посланици СДС-а својим гласовима јуче су зауставили процес ратификације Уговора којим се обезбјеђује финансирање изградње инфраструктурне жиле куцавице Републике Српске, ауто-пута Бањалука - Добој и тиме још једном доказали да је њихово политичко дјеловање искључиво у функцији рушења и економског слабљења Републике Српске. Очигледно је да су поново послушали свог шефа Бакира Изетбеговића, коме смета чињеница да ће Република Српска у идућој години имати више километара ауто-пута од Федерације БиХ", нагласио је Кошарац у изјави за Срну.

Он је навео да су министри и посланици СДС-а у Савјету министара и парламенту БиХ у протекле три године донијели више од 50 одлука против интереса Републике Српске и заустављања њеног економског раста и развоја.

"Министри и посланици СДС-а у Сарајеву учинили су све што су могли да политички, економски и финансијски ослабе Републику Српску. У тој функцији заустављене су измјене закона о акцизама, уговор са Свјетском банком и бројни други аранжмани који су имали за циљ економско јачање, покретање привреде и отварање нових радних мјеста у Републици Српској", рекао је Кошарац.

Он је додао да јавност у Републици Српској мора да зна да постоји потпуна и безусловна сарадња СДС-а и СДА у заједничким институцијама власти у Сарајеву и да ће се партнерски однос те двије странке на штету Републике Српске наставити и у наредном периоду.

"Бакир Изетбеговић и Денис Звиздић командују политиком СДС-а и то се дешава свакога дана и у свакој институцији у Сарајеву! Пошто је ријеч о пропалој коалицији која је изгубила подршку и грађана и посланика у парламенту БиХ, сада се од СДС-а ултимативно тражи да кризу пренесу у Републику Српску. Тај сценарио је ових дана на дјелу", рекао је Кошарац и изразио увјерење да ће институције Републике Српске на ефикасан начин осујетити намјере пропале коалиције из Сарајева.

Извор: Срна