latinica  ћирилица
21/09/2017 |  12:37 ⇒ 15:25 | Аутор: РТРС

Дјеца погинулих бораца упутила писмо подршке министру Лукачу

Удружење дјеце погинулих бораца "Насљјеђе", Градски одбор Бијељина упутили су данас писмо подршке министру унутрашњих послова Републике Српске Драгану Лукачу, у којем осуђују медијску хајку против Лукача.
Писмо подршке - Фото: РТРС
Писмо подршкеФото: РТРС

"У посљедње вријеме смо свједоци медијске хајке на Вас, Ваш ратни стаж и пут, те само ми као дјеца погинулих бораца одлучили упутити Вам ово писмо подршке, јер знамо колики сте допринос дали за стварање Републике Српске, и знамо да сте дали свој максимум у свакој ратној борби у којој сте учествовали и са поносом можемо рећи да сте оличење правог српског полицијаца, српског војника и часног и поштеног ратника, а што доказују многобројна одликовања, међу којима су "Орден Милоша Обилића" за храброст и "Орден Карађорђеве звијезде" за успјешно командовање која сте потуно оправдано добили".

У писму се констатује да је Лукач један од ријетких који су, иако је рат одавно завршен, наставили своју борбу ради очувања стабилности и опстанка Републике Српске.

"Оно што нас као дјецу погинулих бораца посебно одушевљава и радује јесте Ваша снага којом се борити за наш бољи положај, јер знамо да сваки Ваш конкурс за пријем радника у орган управе и организационе јединице којима руководите посебно пажњу обраћа на дјецу погинулих бораца и за то Вам можемо само упуту двије ријечи - Хвала Вам", истиче се у писму.

Из Удружења "Насљеђе" Бијељина наводе и да су свједоци са колико пажње и поштовања министар Лукач приступа породицама погинулих полицајаца, али и породицама српских полицајаца који су у казаматима и притворским јединицама и којима се још неправедно суди.

"Удружење дјеце погинулих бораца 'Насљеђе' - Градски одбор Бијељина упућује Вам апсолутну подршку у раду, у нади да ћете и даље успјешно наставити са борбом за ову категорију становника Републике Српске, за што боље представљање полицајца Републике Српске, а самим тим и представљање и очување Републике Српске", наглашава се у писму подршке министру унутрашњих послова Српске Драгану Лукачу.