latinica  ћирилица
21/09/2017 |  14:20 | Аутор: РТРС

Пандуревић: Кошарац шири неистине

Шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому парламента БиХ Александра Пандуревић изјавила је да су тврдње шефа Клуба посланика СНСД-а Сташе Кошарца да је "СДС против градње ауто-пута Бањалука - Добој најобичнија лаж".
Александра Пандуревић - Фото: СРНА
Александра ПандуревићФото: СРНА

Она је навела да Кошарац и СНСД покушавају да скрену пажњу са чињенице да је "СНСД јуче био једина партија која је гласала против Кривичног закона БиХ којим се лицима која се боре на страним ратиштима онемогућава да затворску казну замјене новчаном и да условно буду пуштени на слободу", те да се та партије на тај начин промовисала у, како каже, заштитника оних који се боре на страни "Исламске државе".

"Неистине које сије Кошарац одраз су немоћи и фрустрација СНСД-а јер је одустајањем од референдума о независности, а потом и од референдума о Суду и Тужилаштву БиХ огољена њихова политика манипулација и лажи. Страшно је да њихове фрустрације иду дотле да се боре за 'људска права и недискриминацију' радикалних терориста и да гласају против тога да друштвено опасна лица која се враћају са страних ратишта буду у затвору", рекла је Пандуревићева, саопштено је из СДС-а.

Она је додала да сви који су јуче пратили сједницу знају да је одгођено изјашњавање о свим међународним споразумима јер није било никог испред Министарства финансија да посланицима објасни зашто се БиХ задужује код Међународне банке за обнову и развој у износу од 74.800.000 евра и то за пројекат "Политике јавних финансија".

Она је додала да се од тог износа, Република Српска задужује 29.800.000 евра и то не за привредне пројекте, нова радна мјеста, него за, како каже, "бацање новца у ваздух".

Пандуревићева пита "шта се онда може очекивати од таквих 'економских реформи' Владе Републике Српске, осим да ће новца за привредне активности и пројекте бити све мање јер ће све већи дио буџета одлазити на отплату кредита, због чега ће тек наступити прави цунами одласка младих људи због гушења сваке перспективе овдје"?

Она је мишљења да је "СНСД успио економски потпуно урушити Републику Српску, маскирајући све то причом о националним интересима", наводи се у саопштењу из СДС-а.

Предсједавајући Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сташа Кошарац изјавио је да су посланици СДС-а у овом дому, гласањем за одгађање изјашњавања о ратификацији Уговора са Европском инвестиционом банком о финансирању изградње ауто-пута Бањалука - Добој, по ко за који пут дјеловали на штету Републике Српске и њене политичке и економске стабилности.

Извор: Срна