latinica  ћирилица
21/09/2017 |  19:35 | Аутор: РТРС

Милић: Универзална идеја мира мора да буде прихваћена

Градоначелник Брчко дистрикта Синиша Милић рекао је данас да је идеја мира универзална и без обзира са којег дијела географског простора долази, она мора да буде прихваћена и да су сви дужни да се тако понашају.
Синиша Милић, градоначелник Брчко дистрикта - Фото: nezavisne novine
Синиша Милић, градоначелник Брчко дистриктаФото: nezavisne novine

"Идеја мира, толеранције и недискриминације је и ванвременска и ванпросторна. Вриједности мира, толеранције и недискриминације морају да буду циљ нашег дјеловања", рекао је Милић након пријема у Градској вијећници, одржаног поводом Међународног дана мира.

Милић је истакао да је можда необично да постоји међународни дан посвећен овој теми, што довољно говори да је то управо оно што свима недостаје, те да је данашњи пријем симболичан вид подршке младим људима који промовишу праве вриједности.

Представници Мреже "Промовиши позитивно" из Брчког поводом Међународног дана мира организовали су цјелодневне активности у дистрикту у сарадњи са представницима мрежа из Бањалуке, Теочака, Добоја и Тузле.

Директор Омладинског центра "Вермонт" Дамир Раденковић истакао је да Мрежа "Промовиши позитивно" дјелује већ три године.

"Брчко је данас домаћин догађаја чији је циљ промовисање толеранције, друштва без мржње и предрасуда и безбједне заједнице у којој живимо као основних принципа неопходних за мир", рекао је Раденковић.

Раденковић је заједно са колегама из Бањалуке и Тузле Тамаром Удовчић и Данијелом Стјепановићем поручио да је управо сарадња власти и цивилног сектора каква постоји у Брчком основ за њихов рад и ширење правих вриједности.

Чланови Мреже "Промовиши позитивно" размијенили су добре праксе и идеје, посјетили полицију Брчко дистрикта, те на креативан начин у интеракцији са грађанима у Омладинском центру у Брчком послали поруке мира, а посјетили су и градоначелника Синишу Милића.

Обиљежавање Међународног дана мира у Брчком подржали су и Мисија ОЕБС-а у БиХ и полиција Брчко дистрикта.

Извор: СРНА