latinica  ћирилица
25/09/2017 |  14:18 | Аутор: РТРС

Богданић: У примарну здравствену заштиту уложено 47 милиона КМ

У примарну здравствену заштиту у Републици Српској у протеклих десет година уложено је 47 милиона КМ, изјавио је ресорни министар Драган Богданић.
Драган Богданић - Фото: РТРС
Драган БогданићФото: РТРС

Богданић је навео да се то односи на реконструкцију, изградњу и опремање нових домова здравља и реконструкцију и изградњу амбуланти породичне медицине.

"То је озбиљна цифра и самим тим смо постигли уједначен квалитет пружања здравствене заштите на подручју цијеле Републике Српске", изјавио је Богданић данас новинарима у Козарској Дубици.

Он је навео да је у завршној фази реконструкција и изградња Универзитетског клиничког центра, те да очекује да ће тај пројекат бити завршен половином сљедеће године.

"Добрим током иде изградња болнице у Источном Сарајеву и очекујем да ћемо у наредном периоду потписати уговор и за изгрању болнице у Добоју. На тај начин бисмо завршили са болничким сектором на подручју цијеле Републике Српске", рекао је Богданић.

Он је додао да се радови изводе и у Фочи и Требињу, гдје се кроз пројекте УНДП-а и Свјетске банке, улаже у подизање енергетске ефикасности објеката.

"Без обзира што је економска ситуација таква каква јесте, Влада Републике Српске се ту правилно опредијелила - уложила је у здравство и самим тим се бави оним што је најбитније, а то је очување здравља становништва", нагласио је Богданић.

Богданић је данас присусвовао свечаности поводом завршетка радова на адаптацији и реорганизацији амбуланти породичне медицине и педијатрије Дома здравља у Козарској Дубици, у које је уложено више од 200.000 КМ.

Извор: СРНА