latinica  ћирилица
25/09/2017 |  14:21 ⇒ 20:05 | Аутор: РТРС

Цвијановић са представницима удружења жена жртава рата и ветерана Српске (ФОТО)

Предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић разговарала је данас са представницама Удружења жена жртава рата Републике Српске.
Цвијановић са представницима Удружења - Жене жртве рата - Фото: РТРС
Цвијановић са представницима Удружења - Жене жртве ратаФото: РТРС

Представнице овог удружења упознале су предсједницу Владе о активностима Удружења које окупља око 600 жена српске и других националности које су током Одбрамбено-отаџбинског рата преживјеле разне врсте злостављања, те проблемима са којима се суочавају у свом дјеловању.

Предсједница Владе је истакла да је Република Српска чврсто опредијељена да пружи заштиту и подршку женама жртвама рата, с пуним разумијевањем за њихове циљеве и разлоге због чега ово удружење постоји, те да ће у наредном периоду бити настављене активности на законским побољшањима у овој области.

Предсједница Цвијановић је изразила пуну подршку раду Удружења, те нагласила да ће Влада, заједно са Републичким центром за истраживање ратних злочина и тражење несталих лица и Џендер центром, и убудуће наставити да пружа институционалну подршку у реализацији њихових пројеката.

У знак захвалности на свесрдној подршци и разумијевању, предсједница Удружења Божица Живковић Рајилић уручила је предсједници Цвијановић захвалницу симболичног назива “Снага је у нама“.

Састанку су присуствовали министар рада и борачко-инвалидске заштите Миленко Савановић и помоћник министра рада за борачко-инвалидску заштиту и заштиту цивилних жртава рата Душко Милуновић, наведено је у саопштењу.

Влада ће и даље помагати борачке категорије

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је у разговору са представницима Удружења ветерана Српске опредијељеност Владе да, у сарадњи са организацијама проистеклим из одбрамбено-отаџбинског рата, настави да се ангажује на рјешавању њихових потреба и свих отворених питања.

Цвијановићева је навела да Влада Српске остаје на курсу помоћи борачким категоријама, те да је отворена да се заједнички и међусобним уважавањем, дијалогом и институционалним механизмима, рјешавају статусна и сва друга питања у вези са борачком популацијом.

Цвијановићeva разговарала са представницима Удружења ветерана Српске (Фото:http://www.vladars.net)

На састанку је разговарано о актуелним темама и положају демобилисаних бораца - ветерана Републике Српске и битним питањима за дјеловање удружења и унапређење положаја борачких категорија, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе са јавношћу.

Састанку је присуствовао и министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Миленко Савановић.

Извор: РТРС/СРНА