latinica  ћирилица
25/09/2017 |  17:42 ⇒ 18:34 | Аутор: РТРС

Гаговић: Приоритет инвестиције и нова радна мјеста (ВИДЕО)

Драгомир Гаговић из СНСД-а нови је начелник општине Трново. Према прелиминарним резултатима Централне изборне комисије Гаговић је освојио 640 гласова, а Ненад Мишовић из СДС-а 443 гласа.
Драгомир Гаговић - Фото: СРНА
Драгомир ГаговићФото: СРНА

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изразио је задовољство побједом кандидата ове странке и што су избори прошли у мирној атмосфери. Нови начелик поручује да ће он бити начелник свим грађанима Трнова, без обзира на политичку припадност. Приоритет су, каже, инвестиције и нова радна мјеста.

Малом и неразвијеном Трнову не требају подјеле, поручује нови начелник. Први корак јесте увид у стање буџета. Потом треба обезбиједити одржавање путева за предстојећу зиму и помоћи становништву у набавци огрева. Приоритет су улагања у привреду и нова радна мјеста.

- Број становника се нон-стоп смањује, а самим тим и број ученика у школи, а то се може спријечити једино отварањем производних погона. Овдје је реално отварање два погона за прераду дрвета. Један ивеститор из Београда који улаже три милиона евра је већ спреман за то - истиче Гаговић.

Нови начелник планира развој дијела Јахорине, који припада овој општини. Потребно је, каже, обновити туристичке потенцијале, рибњак за 11 базена и комплекс Рајски дол. И становници Трнова очекују бољитак.

Предсједник Републике Српске и СНСД-а Милорад Додик поручио је да ће републичке и локалне власти сарађивати за добробит Трнова.

- Побједа СНСД-а у Трнову јесте доказ да снага ове странке јача - каже Додик.

Он каже да је на прошлим изборима у овој општини прије годину дана, кандидат СНСД-а Горан Вујичић побиједио са 30 гласова разлике, а сада је то 180 гласова разлике, што је шест пута више.

- Веома смо задовољни побједом у Трнову. Честитам и захваљујем грађанима Трнова за неутралну и фер политичку борбу и подршку кандидату СНСД-а - истиче Додик.

Централна изборна комисија БиХ требало би да утврди и објави коначне резултате избора у Трнову најкасније до 4. октобра, када би Драгомир Гаговић и званично требало да преузме функцију начелника општине Трново.