latinica  ћирилица
26/09/2017 |  09:49 ⇒ 10:49 | Аутор: РТРС

"Улагањима у електроенергетски сектор развијати Херцеговину"

Предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић истакао је у Гацку опредијељеност ове странке да и у будуће што снажније учествује у развоју Херцеговине и релизацији планираних великих пројеката који ће допринијети да ова регија буде јача и просперитетнија.
Петар Ђокић - Фото: СРНА
Петар ЂокићФото: СРНА

Он је истакао да ће у електроенергетски сектор у Херцеговину бити уложено око двије милијарде КМ, те међу најважније пројекте навео изградњу термоелектране "Гацко два", те хидроелектране "Бук Бијела".

Ђокић је навео да се воде преговори са озбиљним кинеским компанијама, али је као проблем истакао опозицију која константно "опструише све продуктивне идеје и пројекте".

"Из тог разлога потребно је на наредним изборима освојити све позиције власти, како у Републици Српској, тако и у Сарајеву", поручио је синоћ Ђокић на изборној конференцији Општинског одбора СП-а Гацко.

Он је нагласио да ће главни принципи ове политичке партије у наредном периоду бити патриотизам и професионализам, нагласивши да једино тако Српска може бити оквир за стабилност и сигурност, боља и јача.

Ђокић је на изборној конференцији Општинског одбора СП-а Гацко похвалио рад страначких одбора у Херцеговини, те изразио увјерење да ће партија на изборима 2018. године остварити најбоље резултате до сада и освојити директан посланички мандат из изборне јединице девет.

Министар породице, омладине и спорта Републике Српске Јасмина Давидовић истакла да породица представља основну ћелију сваке друштвене заједнице, али и једну од основних карика развоја и очувања Републике Српске.

Предсједник Извршног одбора СП-а Слободан Протић рекао је да је у Гацку један од најорганизованијих одбора и да је труд херцеговачких социјалиста награђен тако што су добили мјесто потпредсједника партије, те два мјеста у Извршном одбору партије.

Потпредсједник СП-а Максим Скоко истакао је напредак ове политичке партије у Гацку, подсјећајући на добре изборне резултате и повећан број чланова.

Он је истакао да се Општински одбор неће задовољити тиме, те да ће као потпредсједник партије у будућности настојати и радити на томе да СП, не само у Гацку, већ и у цијелој Херцеговини, али и Републици Српској буде још јединственија и јача.

Предсједник Општинског одбора СП-а Гацко Синиша Мандић осврнуо се на рад овог одбора и његове резултате на претходним локалним изборима, када су социјалисти освојили више од 10 одсто гласова, те су на тај начин први пут у локалном парламенту добили два одборничка мјеста.

На изборној конференцији у Гацку обратио се и Рајко Ћапин, предсједник Градског одбора СП-а Требиње.

Изборној конференцији у Гацку присуствовало је 146 делегата, а изабрани су чланови Општинског и Надзорног одбора партије.

Извор: Срна