latinica  ћирилица
26/09/2017 |  11:20 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

У Модричи одржан Tрeћи куп у лoву рибe вaрaлицoм (ВИДЕО)

У Moдричи, нa риjeци Бoсни, oдржaн је Tрeћи куп у лoву рибe вaрaлицoм. На тaкмичeњу је, и поред лошег времена, било 20 пeцaрoшa из рeгиoнa.
Такмичење у пецању - Фото: РТРС
Такмичење у пецањуФото: РТРС

Oргaнизaтoр oвoг спeцифичнoг тaкмичeњa билo je Спoртскo-рибoлoвнo друштвo "Oптимa" Moдричa.

На Трећем отвореном купу у лову рибе варалицом учествовало је 15 такмичара из свих дијелва Српске, три из Федерације БиХ и два такмичара из Хрватске. Побједник је био је Раденко Миладиновић из Прњавора који је уједно и једини учесник који је имао успјеха у лову рибе варалицом, уловивши клена од 20 цм.

- Било је улова, једини сам са уловом. Пресудило је познавање терена, ту сам први пут, значи једноставно срећа, каже Раденко Миладиновић, побједник Трећег отвореног Купа у вараличарењу из Прњавора.

Лоше вријеме је онемогућило такмичаре да постигну још боље резултате. Судије нису имале пуно посла, али су били задовољни такмичењем.

- Нисмо имали пуно посла, вријеме је подбацило, вода је била одлична. У сваком случај било је лијепо дружење. Задовљан сам, истиче Зоран Поповић, врховни судија такмичења.

Спортско-риболовно друштво "Оптима" из Модриче има велику традицију у организацији такмичења у пецању на пловак, а враличарење ће убудуће бити традиција овог друштва. Осим тога модрички рибари размишљају да организују такмичења у мушичарењу и лов на бућку.

- Наше удружење има добре резултате у пловку, вараличарењу је за нас један нови вид такмичења. То захтијева посебну опрему, прибор, познавња терена, поручује Борислав Којић, предсједник СРД "Оптима" Модрича.

Побједнцима у лову рибе варалицом припали су пехари и дипломе. Као и увијек рибари су и ово такмичење искористили за добро дружења. Одличан организатор такмичења било је Спортско риболовно друштво "Оптима" Модрича које има 350 чланова.