latinica  ћирилица
26/09/2017 |  13:47 ⇒ 13:48 | Аутор: РТРС

Говедарица-Саксер: Подршка стратегији која ће отворити нова радна мјеста

Предсједник СДС-а Вукота Говедарица рекао је данас да је спреман да интензивно ради са Амбасадом Швајцарске у БиХ на спровођењу стратегије која ће отворити нова радна мјеста у Српској и бити гаранција опстанка Срба на овим просторима.
Говедарица - амбасадор Швајцарске - Фото: РТРС
Говедарица - амбасадор ШвајцарскеФото: РТРС

На данашњем састанку Говедарице и амбасадора Швајцарске Андрее Раубер Саксер разговарано је о сарадњи са Швајцарском која траје дужи временски период, као и о програмима које ова амбасада проводи по локалним заједницама с циљем запошљавања младих којима је најважније да пронађу посао и укључе се у развој своје земље.

Током разговора о Закону о акцизама, Говедарица је рекао да СДС схвата значај усвајања сета овог закона за реализацију значајних инфраструктурних пројеката, али и да би то био велики удар на грађане којима нико није обећао нова пореска оптерећења, саопштено је из СДС-а.

Предсједник СДС-а је истакао добру сарадњу са српском дијаспором у Швајцарској и захвалио амбасадору на досадашњој подршци и посвећености економским, социјалним и политичким процесима транзиције у којима учествује Српска.

Саксерова је Говедарици на данашњем састанку уручила документ Стратегије сарадње Швајцарске у БиХ за период од 2017-2020. година.

Извор: Срна