latinica  ћирилица
26/09/2017 |  17:55 ⇒ 17:55 | Аутор: РТРС

Нови обрачун Савеза за бољу будућност и Бакира Изетбеговића

Савез за бољу будућност /СББ/ тражи од лидера СДА Бакира Изетбеговића да каже шта зна о монтираним процесима или убиствима замјеника министра унутрашњих послова Федерације БиХ /ФБиХ/ Јозе Леутара или помоћника директора Агенције за истраге и документацију /АИД/ Неџада Угљена.
Свједочење Радончића пољуљало коалицију СДС-СББ - Фото: РТРС
Свједочење Радончића пољуљало коалицију СДС-СББФото: РТРС

Осим тога, СББ тражи одговор од Изетбеговића и о "атентату на Сефера Халиловића, линчу над Мушаном Топаловићем Цацом и многим другим жртвама тајне полиције АИД, којом је он тада политички и оперативно руководио". У саопштењу ове странке истиче се да лидер СББ-а Фахрудин Радончић на суђењу у Приштини није оптужио Бошњаке за почетак рата, како тврди Изетбеговић.

"Предсједник СББ-а је рекао истину да је Рамиз Делалић Ћело убијен само 24 часа након што је у интервју жСлободној Босниж најавио да ће открити налогодавце и извршиоце убиства Неџада Угљена и да је о том убиству Бакир Изетбеговић унапријед све знао", наводи СББ.

У саопштењу се додаје да Радончић лако може објаснити своје богатство, док ће Изетбеговићима тешко бити да објасне гдје су нестале милијарде украдених ратних донација и стотине килограма злата и сребра, које су неовлаштено прикупљали и украли од грађана током рата у БиХ.

Извор: Глас Српске