latinica  ћирилица
27/09/2017 |  18:41 ⇒ 28/09/2017 | 10:17 | Аутор: РТРС

"Част отаџбине": Опозиција руши институције Српске (ВИДЕО)

Подршка институцијама Српске стиже од официра и генерала Војске Републике Српске. Удружење "Част отаџбине" из Београда осудило је нападе лидера опозиције. Позвали су грађане, који су стварали Српску, да не дозволе да било шта угрози оно што су створили.
Част отаџбине - Фото: РТРС
Част отаџбинеФото: РТРС

Република Српска већа је и значајнија од свих нас и нико нема право да се, зарад функција и привилегија, коцка са нашом прошлошћу и будућношћу наше дјеце, поручују из Удружења "Част отаџбине".

Предсједник Удружења, Родољуб Анђић рекао је да оно што опозиција ради уназад годину дана сматрају као директни атак на Републику Српску, на њене институције, на предсједника државе Милорада Додика, на Скупштину и напад на Владу.

На мети напада опозиције је и министар унутрашњих послова Драган Лукач, само зато што брани институције Српске, наводе из овог удружења.

- Драган Лукач је име које је златним словима записано у нашу историју, а дочекали смо да на њега кидишу дезертери и кукавице. Разлог је јасан- Лукач је наставио да брани и гради Републику Српску и у миру - сматра Бранислав Окука, предсједник Извршног одбора Удружења.

Из Удружења, које окупља и бивше официре и војнике Војске Републике Српске, прозвали су предсједника СДС-а Вукоту Говедарицу због вербалних напада на министра Лукача, којег сматрају српским херојем, док Говедарица, кажу, иако војни обвезник, у борби за Српску није учествовао.

Говедарица се данас на телефон није јављао, а на прозивке да је дезертер, медијима је изјављивао да је за вријеме рата имао само 16 година. Његов вршњак Недељко Ђорић из Бијељине каже да је много младића њихове генерације уградило младост у темеље Српске, док су неки, као што је Вукота, каже, дезертери.

- Будући да сам 1976. годиште, био сам војни обвезник и за разлику од неких мојих вршака, попут Вукоте Говедарице, поносно сам носио униформу Војску Републике Српске, за разлику од Вукоте Говедарице, који се клања својим командантима. Његови команданти нису овдје међу нама, његови команданти су у Сарајеву, у познатим страним амасадама и познатим страним службама - каже Ђорић, такође члан Удружења "Част отаџбине".

"Удружење "Част отаџбине" позвало је грађане, који су се борили и стварали Српску, да не дозволе да их изманипулишу, како кажу, плаћеници западних ментора, да крену против онога што су сами стварали, у крви сачували и за то изгубили 20.000 живота.