latinica  ћирилица
01/10/2017 |  09:42 | Аутор: РТРС

Сунчано и пријатно топло

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити претежно сунчано и пријатно топло вријеме, уз највишу дневну температуру до 21 степен Целзијусов.
Јесен (Фото:Сандра Глумац) -
Јесен (Фото:Сандра Глумац)

Јутрос је хладно и претежно ведро, око ријека и по котлинама има магле, а у вишим предјелима понегде слабог мраза, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Током дана биће претежно сунчано и пријатно топло вријеме, а у појединим предјелима на сјеверу и истоку магла и ниски облаци ће се задржавати до средине дана и у тим предјелима ће бити хладније.

Дневна температура ваздуха биће од 17 до 21, на југу до 24, а у вишим предјелима од 13 степени Целзијусових.

Вјетар ће бити слаб, источни и сјевероисточни, а у Херцеговини у скретању на југозападни, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Температура јутрос у 8.00 часова: Соколац минус два степена Целзијусова, Котор Варош и Калиновик нула, Мањача, Кнежево и Бјелашница један, Крупа на Врбасу, Шипово, Рибник и Ливно два, Источно Сарајево, Хан Пијесак, Чемерно, Бијељина, Тузла и Бугојно три, Нови Град, Невесиње, Мркоњић Град, Бањалука, Приједор, Србац, Зворник и Сарајево четири, Гацко, Рудо, Фоча, Вишеград пет, Билећа, Мраковица осам, Требиње 11, Мостар 12, а Неум 14 степени Целзијусових.

Извор: СРНА