latinica  ћирилица
01/10/2017 |  16:37 | Аутор: РТРС

СзП: Поруке помирења из "Уједињене Српске" нису искрене

Из Савеза за промјене данас је саопштено да странке из тог савеза одбацују "лажно миротворство" Уједињене Српске, јер сматрају да поруке помирења нису искрене, а посебно оне које долазе од Ненада Стевандића.
СзП (Архив) - Фото: РТРС
СзП (Архив)Фото: РТРС

У саопштењу се наводи да су Уједињена Српска и Стевандић данашњим "неуспјешним перформансом у Бањалуци покушали да скрену пажњу са чињенице да су они сателитска странка СНСД-а, са врло важним полугама моћи у оквиру владајуће коалиције, те да је свака подршка њима исто што и подршка Милораду Додику и СНСД-у".

Савез за промјене наводи да је Ненад Стевандић "један од оних који су највише профитирали издајом и преласком на страну СНСД-а".

Из овог савеза наводе да Уједињена Српска "управља Универзитетским клиничким центром /УКЦ/ Бањалука, те комплетним системом набавки лијекова у Републици Српској", док Стевандић тренутно обавља функције потпредсједника Народне скупштине Републике Српске и замјеника генералног директора УКЦ Бањалука.

"Они који, попут камелеона Стевандића, продају образ и вјеру за вечеру /позиције и тендере/, који изневјере оне који су им на платформи борбе против режима дали мандат, сутра ће за лични интерес на добош ставити и Републику Српску", наводе у Савезу за промјене.

Странке Савеза за промјене, како се наводи, настављају своју демократску борбу за одлазак СНСД-овог режима са власти, укључујући Стевандића и његову странку.

У Бањалуци је данас одржана мирна шетња против подјела и сукоба симболично названа "Мир браћо", коју је организвала Уједињена Српска.

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић рекао је да овом шетњом желе да покажу да постоје људи, групе, партије који су заинтересовани за мирно рјешење у Републици Српској и нагласио да Уједињена Српска, осим народа, на мир позива и политичке партије.

"Упутили смо писма СНСД–у и СДС–у, као водећим политичким блоковима, у вези са Републиком Српском и БиХ, јер ја наш различит однос према томе ко смо и како у БиХ треба да представљамо Републику Српску и довео до ових криза", рекао је Стевандић.

Извор: СРНА