latinica  ћирилица
01/10/2017 |  17:04 | Аутор: РТРС

Вучић: Србија помаже Српску гдје год може

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да Србија помаже Републику Српску гдје год може, те захвалио Српској за подршку коју пружа грађанима Србије у сваком питању.
Александар Вучић - прес - Фото: РТРС
Александар Вучић - пресФото: РТРС

"Мислим да је предсједник Републике Српске Милорад Додик у праву када каже да се наша сарадња заснива на конкретним стварима и да је најбоља до сада. Изградићемо вртић на Палама, помажемо шта се може у Источном Сарајеву, Требињу, Дрвару, Шамцу, Добоју и тако ће бити и у наредном периоду", рекао је Вучић новинарима у Лакташима, након отварања дионице ауто-пута "9. јануар", од Маховљана до Друговића.

Он је подсјетио да Србија поштује БиХ и њен територијални интегритет, али да грађани Српске не смију имати сумњу у љубав Србије према њима.

"Захвални смо Српској за подршку коју пружа грађанима Србије у сваком питању. Хвала Републици Српској и свима који су били данас овдје", рекао је Вучић.

Према његовим ријечима, изградња ауто-путева у Српској од изузетног је значаја за њен развој и економски напредак.

Вучић је поновио да ће Србија за неколико мјесеци имати више од 1.000 километара ауто-пута, што је рекорд у региону.

"Поносан сам на ту чињеницу и зато цијенимо напор, труд и успјех Републике Српске, која жели свом народу да омогући бољу комуникацију, транспорт и превоз", додао је Вучић.

Предсједник Србије је поновио да ни на кога не врши притиске, па ни на Додика.

Говорећи о посјети предсједника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији, Вучић је рекао да очекује да буде настављен развој економских односа двије земље и да је посјета изузетно значајна.

"Гледамо да све у региону држимо што је могуће ближе. Нажалост, не можете да будете увијек одговорни за оно што се збива око вас, јер не знам шта бих рекао на то када нас неко осуђује што се супротстављамо томе да су Срби били агресори, ваљда би требало да заборавимо Јасеновац, Јадовно, Пребиловце и сва српска стратишта. Изгледа да је некоме дозвољено све, а некоме ништа", рекао је Вучић.

На питање да ли ће авиони из Русије сутра стићи у Србију, Вучић је рекао да ће наредних дана све бити јасније и да се ради како би Србија сачувала себе.

Он је захвалио Додику на позиву да присуствује данашњој свечаности и честитао народу Републике Српске нову дионицу ауто-пута.

Извор: СРНА