latinica  ћирилица
01/10/2017 |  19:14 ⇒ 19:43 | Аутор: РТРС

Напредак шокирао Звезду

Фудбалери Црвене звезде изгубили су на гостовању у Крушевцу од екипе Напретка, у мечу 12. кола Суперлиге Србије – 0:1.
Звезда (фото: StarSport) -
Звезда (фото: StarSport)

Тријумф Крушевљанима, које однедавно са клупе предводи некадашањи Звездин тренер Милорад Косановић, донио је феноменалним голом бивши играч Партизана Митровић у 90+6. минуту.

Звезди се осветио "ротациони систем" тренера Владана Милојевића јер у тиму није било Гелора Канге, а Ричмонд Боаћи и Ненад Крстичић заиграли су тек у наставку.

Крушевљани су тако прекинули сјајан низ Звезде која је изгубила прве бодове од почетка сезоне у Супер лиги, не рачунајући утакмицу против Партизана.

У првом полувремену није било много прилика, по једну шансу имали су играчи обје екипе.

Александар Пешић је имао зицер, Напредак је пропустио неколико опасних напада преко Аливодића и Вукановића.

Напредак је у другом полувремену био бољи ривал и неколико пута пријетио по голу Борјана.

Звезда је на другој страни имала шансе преко Радоњића и Срнића, а у 77. минуту Срнић је погодио пречку и то је била најбоља шанса за црвено-бијеле.

Доста узбуђења виђено је у финишу меча. Голман Петровић је неколико пута одлично интервенисао, одбранио је одличан ударац Мичела Доналда, а у 95. минуту видели смо одличан слободањак који је извео Ненад Милијаш.

Ипак, Митровић је сјајним лобом казнио Црвену звезду у шестом минуту судијске надокнаде и Крушевљани су овом побједом приредили изненађење у домаћем шампионату.

Црвеној звезди је ово први пораз у сезони, али је и поред тога остала на челу Супер лиге са 28 бодова из 11 утакмица, док је Напредак девети са 14.

Извор: Б92