latinica  ћирилица
01/10/2017 |  19:37 ⇒ 02/10/2017 | 09:26 | Аутор: РТРС

Званичници Српске честитали злато женској одбојкашкој репрезентацији Србије

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је вечерас честитку женској одбојкашкој репрезентацији Србије поводом освајања златне медаље на Европском првенству.
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС) -
Милорад Додик и Жељка Цвијановић (Илустрација: РТРС)

"У име грађана Републике Српске и у своје лично име упућујем вам најискреније честитке на историјском успјеху и освајању Европског шампионата", навео је Додик у честитки.

Додик је нагласио да су одбојкашице Србије освајањем златне медаље наставиле сјајан низ одличних резултата на великим такмичењима којим исписују нову страницу у историји српске женске одбојке, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

"Увјерен сам да ћете у времену које је пред нама наставити низати побједе и освајати трофеје и на најбољи могући начин промовисати своју државу и народ, што и нас из Републике Српске чини поносним", наведено је у честитки предсједника Републике Српске.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је вечерас одбојкашицама Србије освајања златне медаље на Европском првенству у Азербејџану.

"У име Владе Републике Српске и своје име, упућујем вам најсрдачније честитке поводом освајања Европског шампионата. Све у Републици Српској који су пратили ваше одличне игре и све вријеме вјеровали у вас, данас сте учиниле изузетно поноснима", поручила је Цвијановићева.

Премијер Српске је истакла да још више радује чињеница што репрезентацију Србије чине и играчице из Републике Српске, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

"Показале сте изузетан квалитет, храбру игру и заслужено сте се нашле на побједничком трону. Желим вам у будућности још много побједа и медаља", наводи се честитки предсједнице Цвијановић.

И министар породице, омладине и спорта, Јасмина Давидовић, честитала је одбојкашицама Србије освајање титуле европског шампиона.

“У име Министарства породице, омладине и спорта и своје име честитам Вам освајање титуле европског шампиона, коју сте освојиле на супериоран начин. Златна медаља, која нас је све обрадовала, је круна вашег напорног рада, труда и одрицања и наставак сјајног низа успјеха који ће, сигурна сам, бити настављен и у будућности.

Поносни смо што су двије одбојкашице које су се нашле у идеалном тиму Европског првенства, Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, поријеклом из Републике Српске, а посебно нас радује чињеница да је Тијана проглашена и најбољом одбојкашицом Европског првенства.

Желим Вам пуно успјеха на такмичењима која су пред Вама и сваку спортску и личну срећу“, наводи се у честитики министра Давидовић.

Извор: РТРС/СРНА