latinica  ћирилица
02/10/2017 |  15:07 ⇒ 17:53 | Аутор: РТРС

Радници Бање Дворови четврту недјељу у штрајку (ВИДЕО)

Бања Дворови је у до сада најтежој ситуацији, тврде радници који су већ четврту недјељу у штрајку.
Штрајк радника бање "Дворови" - Фото: РТРС
Штрајк радника бање "Дворови"Фото: РТРС

Управа кажу не долази на посао, а ни градоначелник није дошао на обећани састанак.

Осим са новинарима, запослени у Бањи Дворови немају с ким да разговарају.

У локалној управи су нам потврдили да је градоначелник Мићо Мићић на путу а надлежни се, поводом захтјева радника Бање Дворови, данас нису оглашавали.

Умјесто на договорени састанак са радницима бање, градоначелник Бијељине отпутовао је у Русију, а судбину радника препустио коалиционим партнерима из ПДП-а чији кадрови управљају бањом – а ни њих нема на послу, каже предсједник синдикалне организације Бање Дворови Зоран Остојић.

- Ми не одступамо од захтјева за исплату наших плата,али сад смо заротирилаи – број једна је смјена директора, комплетног руководатва, а број два и три , остају плате и остало, каже Остојић.

Поручују - плате нема мјесецима , није уплаћено здравствено осигурање,а нико од власти не тражи рјешење.

- Завршила сам вишу школу у Београду, надала сам се да ћу као родитељ моћи да обезбиједим егзистенцију свом дјетету , да га школујем, међутим, видим да сада поштени и часни људи не могу да побиједе у животу, каже Снежана Продановић, радница ЈУ Бања Дворови.

- Само ћу рећи да смо сви и радници и мјештани огорчени на господина градоначечлника и локлану управу , јер се тако понашају као да не постојимо, њихови смо , на неки начин, јер су преузели нашу имовину и с њом располажу, истакао је Љубиша Максимовић,радник ЈУ Бања Дворови.

Јавно добро, на очиглед свих политичких партија одговорних за управљање бањом, деценијама пропада. Милиона вриједни ресурси се расипају, плана за оздрављење нема:

- Једна група из Словеније нас је звала да би били наши гости. Ми то пролонгирамо до даљњег јер не знамо шта ће се десити , јер нема дијалога и нико нам не нуди рјешења, поручује Остојић.

Око два милиона марака је укупан губитак бање, а у овој години накупило се још 200.000 марака , истичу запослени. Радници ће од сутра, умјесто у бањи, штрајк наставити испред зграде локалне управе.