latinica  ћирилица
02/10/2017 |  16:35 | Аутор: РТРС

Додик упутио телеграм саучешћа Трампу због напада у Лас Вегасу

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је телеграм саучешћа предсједнику САД Доналду Трампу поводом напада у Лас Вегасу у којем је погинуло више од 50 људи, а више од 200 је рањено.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

"Са великим жаљењем примили смо вијест о бруталном нападу у Лас Вегасу у којем је више од 50 људи погинуло и неколико стотина тешко рањено. У име грађана Републике Српске и своје лично име упућујем Вам изразе најдубљег саучешћа поводом ове страшне несреће која вас је задесила", навео је Додик у телеграму.

Он је замолио предсједика САД да породицама настрадалих пренесе изразе искреног саучешћа због бола који их је задесио, уз жељу за брзим опоравком свих повријеђених.

Наоружани мушкарац убио је најмање 50 људи, а ранио више од 200 на музичком фестивалу у Лас Вегасу, пуцајући рафално са 32. спрата једног хотела, након чега га је убила полиција, саопштили су амерички званичници.

Осумњичени је идентификован као 64-годишњи Стивен Педок.

Ово је највећи број жртава у нападима те врсте у историји САД. Прошле године, у пуцњави у ноћном клубу у Орланду убијено је 49 људи.

Извор: СРНА