latinica  ћирилица
02/10/2017 |  18:46 ⇒ 03/10/2017 | 08:51 | Аутор: РТРС

Брнабићева након хитних консултација: Носим писмо у Брисел

Предсједник и Влада Србије обратиће се Европској комисији писмом у којем ће тражити одговор на низ питања, рекла је премијерка Ана Брнабић.
Ана Брнабић - Фото: СРНА
Ана БрнабићФото: СРНА

Премијерка је навела да ће се предсједник и Влада обратити ЕК поводом става да се случајеви Каталоније и Косова не могу поредити, и прије свега поставити питање - да ли за ЕУ важи једно међународно право, или постоји неко друго међународно право које важи за све остале државе које нису чланице ЕУ.

Брнабићева је то навела послије консултација код предсједника Александра Вучића.

- Реално нас је јако изненадио став Европске комисије и све оно што је говорио портпарол. Хтјели смо да видимо како да реагујемо у смислу шта све даље треба да питамо Комисију - рекла је Брнабић након консултација државног врха код предсједника Србије.

- Ја путујем у Брисел у раније договорену посјету, 10. и 11. октобра и свакако ћу тада однијети наше писмо и свакако ће ово бити једна од тема - рекла је премијерка.

- Писмо ће бити прослијеђено и свим државама које нису признале тзв. државу Косово, да им се захвалимо и дамо на знање колико је важно што нису то учинили и колико су били у праву када су бранили и вјеровали у међународно право - нагласила је она.

Рекла је да ће писмо бити послато и онима који су признали Косово, како би им се поставила иста питања, "а можда они имају неке одговоре за Србију".

Извор: Танјуг